قوانین آپارتمان‌نشینی در مورد آسانسور چیست؟

قوانین آپارتمان¬¬‌نشینی در مورد آسانسور
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

در این روز‌ها یکی از مهم‌ترین وسایلی که با وجود این شکل از ساختمان‌ها، بسیاری از مشکلات را حل می‌کند، آسانسور است. باید ساکنین آپارتمان، باقوانین آپارتمان‌نشینی در مورد آسانسور آشنایی داشته باشند. از جمله مواردی که مورد بحث و جدل اهالی ساختمان قرار می‌گیرد، حق شارژ و بازرسی آسانسور است.

تأثیر طبقه بر پرداخت هزینه‌ها در قوانین استفاده از آسانسور

یک سوال که در اینجا مظرح می‌شود که آیا ساکنین طبقه همکف و اول از پرداخت هزینه‌های آسانسور معاف می‌شوند؟

طبق ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان‌ها در مورد قوانین استفاده از آسانسور، ساکنین طبقات همکف و یا اول نمی‌توانند از پرداهت نکردن هزینه‌های مربوط به آسانسور به علت استفاده نکردن از آن، خودداری کنند.

براساس قانون تملک آپارتمان‌ها طبق ماده چهارم، اگز مجموع طبقات بالایی یعنی طبقات سوم و دوم و چهارم از مساحت واحد طبقه اول و همکف بیشتر باشد. بقیه مالکین می‌توانند به صورت قانونی حق السهم نصب آسانسور را به همراه خسارات احتمالی از مالکین معترض دریافت کنند.

تأثیر طبقه بر پرداخت هزینه‌ها در قوانین استفاده از آسانسور

وظایف مدیر ساختمان در قانون آسانسور

وظیفه مدیر ساختمان این است که تمام ساختمان را در مقابل خطرات احتمالی بیمه کند. براساس ماده ۴ قانون تملک آپارتمان‌ها، سهم هر یک از واحد‌ها از حق بیمه، متناسب با متراژ هر واحد و توسط مدیر مشخص می‌شود. مدیر برای جمع‌آوری شارژهای ماهیانه و هزینه‌های مقطعی و هزینه‌های مربوط به آسانسور وطیفه دارد که اقدام کند.

از شارژ ساختمان یا محل درآمدها باید هزینه‌های زیر را برای ساختمان بپردازد:

  • هزینه‌های آب
  • هزینه‌های مرتبط با سرایدار
  • هزینه نگهداری از باغچه و زیباسازی
  • هزینه‌های مرتبط با گاز
  • هزینه‌های برق عمومی که شامل برق آسانسور هم می‌شود.
  • هزینه‌های لوازمی چون مواد شوینده،لامپ‌ها و…
  • هزینه‌های تعمیرات و نگهداری ساختمان که شامل هزینه تعمیرات و نگهداری از آسانسور می‌شود.

مدیر باید با یک شرکت معتبر برای تعمیرات و نگهداری آسانسور قرارداد سالانه ببندد.

جبران خسارت وارد شده به آسانسور

اگر ساکنین یکی از ساختمان‌ها یا مهمانان‌ آن‌ها به آسانسور یا هر یک از اموال عمومی ساختمان خسارتی وارد کنند، براساس نظرات مدیر ساختمان و قانون آسانسور در ساختمان باید هزینه‌ خسارت‌های وارد شده را بپردازد.

جبران خسارت وارد شده به آسانسور

تأثیر آسانسور بر افزایش قیمت واحدها

در حالت کلی هر چه امکانات یک ساختمان بیشتر باشد قیمت آن نیز بالاتر می رود. بر طبقات بالاتر این افزایش قیمت اعمال می‌شود و این افزایش تاثیر چندانی برای طبقات همکف و طبقه اول نخواهد داشت.

نکات هنگام خرید و نصب آسانسور

در هنگام خرید آسانسور، آسانسوری که دارای سیستم برق اضطراری است را باید انتخاب کنید. این آسنسورها این امکان را به شما می‌دهند که در صورت قطع برق و سایر مشکلات، از سیستم برق اضطراری استفاده کنند. 

اگر افراد در اتاقک آسانسور گیر کرده باشند با برق اضطراری به طبقه اول می‌روند و آسانسور متوقف و درها باز می شوند و آسانسور خاموش می‌شود.

این دو نکته را در هنگام انتخاب آسانسور هم باید در نظر بگیرید که  آسانسور دارای زنگ خطر و تلفن اضطراری باشد.

سیستم هشدار وزن یکی از سیستم های مهمی است که به حفظ سلامت آسانسور در طولانی مدت کمک بسیاری می‌کند. اگر آسانسور ساختمان شما به این سیستم مجهز باشد، زنگ هشدار در صورتی که وزن اضافه‌ای وارد آسانسور شود به صدا درمی‌آید.

آیا دوربین برای داخل اتاقک آسانسور لازم است؟

بهتر است اتاقک آسانسور مجهز به دوربین باشد چون بسیاری از اتفاقات کنترلش راحتر می‌شود. به کمک دوربین می توانید اعمال غیرمجازی به طور مثال تحمیل وزن اضافه، حمل بار غیرمجاز و… را کنترل کنید.

قانون آسانسور و تعیین حق شارژ ماهیانه

شارژ ماهینامه به روش‌های مختلفی مشخص می‌شود. روش قانونی، روشی است که در آن پرداخت شارژ برای همه روش ها یکسان است. روش قراردادی، روشی است که ساکنین آپارتمان با برگزاری جلسه در رابطه با نحوه تقسیم شارژ تصمیم می‌گیرند و در رابطه با آسانسور، حق شارژ نصفه برای طبقات اول و همکف و در میان خود قوانین خاصی را مشخص می‌کنند.

قانون آسانسور و تعیین حق شارژ ماهیانه

در صورتی که پرداخت شارژ و هزینه‌های ساختمان به صورت کلی گرفته شود، همه ساکنین موظفند این هزینه‌ها را پرداخت کنند، و در صورتی که هزینه‌های ساختمان به صورت تفکیک شده محاسبه می‌شود، درصورت پرداخت نشدن و پرداخت شدن یکسری از امکاناتی که هزینه برایشان پرداخت می‌شود، ساکنین ندارد. تجدید نظر کند.

نصب آسانسور در آپارتمان و واحد‌های اختصاصی

درصورتی که ساختمانی دارای واحد اختصاصی باشد و ساکنین این واحدها آسانسور بخواهد نصب کنند. برای نصب آسانسور در آپارتمان و واحد‌های اختصاصی با اجازه مدیر ساختمان می‌توانند انجام دهند. با این کار دیگر نیاز به اجازه سایر ساکنین و مالکین نیست.

بیشتر بخوانید: نکات مهم آپارتمان نشینی

قانون آسانسور برای ساختمان‌های قدیمی

قانون آسانسور برای ساختمان‌های قدیمی به دو دسته زیر تقسیم می شود:

دسته اول: ساختمان‌هایی که موقعیتی را برای نصب آسانسور دارند.

دسته دوم :ساختمان‌هایی که موقعیتی را برای نصب آسانسور ندارند.

ساختمان‌های دسته اول، اگر برسر مسائل مادی و هزینه‌ها بحثی ایجاد شود باعث ایجاد مشکلاتی برای نصب آسانسور می‌شود.

در ساختمان‌های گروه دوم مسائل اساسی‌تر است، زیرا محلی برای آسانسور در‌نظر گرفته نشده است. به همین سبب برخی از ساکنین اگر قصد نصب آسانسور را داشته باشند، باید از قسمت مشاع و یا بخشی از واحد‌ها برای تعیین محل نصب استفاده کرد. در این حالت امکان دارد ساکنین طبقه اول و همکف برای نصب آسانسور راضی نشوند.

برای نصب آسانسور در ساختمان‌هایی که محل آسانسور مشخص نشده، کارشناسان باید موقعیت آسانسور و هزینه‌های نصب آسانسور را با دقت بررسی کنند و پس از این مراحل ساکنین می‌توانند برای نصب آسانسور تصمیم بگیرند.

قانون آسانسور و امکان حمل بار و یا اسباب‌کشی

ساختار آسانسورهای مخصوص حمل بار و نفربر با هم تفاوت است.  طبق قانون آسانسور و ماده ۵۶، اسباب‌کشی با آسانسور که مخصوص حمل و نقل انسان است، ممنوع است. زیرا ممکن است که در دراز مدت خساراتی بر این وسیله عمومی وارد شود.

به این نوشته رای دهید
[کل: 2 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *