پارک جمشیدیه تهران کجاست؟

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

در یکی از شمالی‌ترین نقاط تهران و در نزدیکی کوه‌های البرز این پارک قرار دارد. وسعت پارک جمشیدیه تهران حدودا به ۱۰ هکتار می‌رسد. این پارک از شمال به کوه کلک چال، از جنوب به باغ دولو، از غرب به جاده ی کلک چال و از شرق هم به خیابان جمشیدیه می رسد و به این ترتیب، پارک جمشیدیه دارای ۴ ورودی است.

تاریخچه پارک جمشیدیه

در منطقه ۱ و ناحیه چهار تهران و در بخشی از اراضی باغ‌های دولو این پارک احداث شد و درزمان قدیم این باغ متعلق به خاندان دولو در دوره قاجار بوده است.
این پارک قبلا متعلق به فردی به نام جمشید دولو قاجار بوده که املاک زیادی در تهران به نام این طایفه دولو سند خورده است. به همین دلیل این پارک راپارک جمشیدیه نامیده شده است.
در ابتدا بنای یک سرای سالمندان در آن طرح‌ریزی شد. این تصمیم هرگز به مرحله اجرا نرسید. این پارک یکی از جاذبه های دیدنی و گردشگری تهران و جزء جاذبه های تاریخی تهران است.

تاریخچه پارک جمشیدیه


این بوستان از زمان احداث تا الان دو بار بازسازی شده که در سال ۱۳۷۴ ۱۶ هکتار به وسعت این پارک اضافه شد. این قسمت اضافه شده به پاس ۳۰ سال رنج شاعر نامدار در سرای شاهنامه، به نام فردوسی نامگذاری شد.
طرح اصلی این پارک را کامران طباطبایی دیبا(نقاش، شهرساز و معمار نوگرا) انجام داده است که این شخص در رشته مهماری در دانشگاه هاروارد تحصیل کرده است. از جمله ی آثار مشهور این طراح، در ایران می‌توان به فرهنگسرای دانشجو،فرهنگ سرای نیاوران، موزه ی هنرهای معاصر تهران، پارک شفق و بسیاری از بناهای دیگر اشاره کرد.
این پارک یکی از  بهترین پارک‌های تهران است.

امکانات مختلف پارک جمشیدیه

این پارک به دلیل قرارگرفتن کوه، رودخانه، آبشار و فضای جنگلی آب و هوای بسار خوبی دارد. کوهنوردان زیادی از این مسیر برای صعود به کلکچال استفاده می‌کنند.
در پارک جمشیدیه تهران یک آبشار مصنوعی و چندین حوض زیبا و تعدادی تندیس هنری وجود دارد. یکی از خصوصیات این پارک، کف پوش‌های سنگی است.
بخش‌های مختلف پارک جمشیدیه به صورت زیر است:

گذرگاه‌های سنگی

گذرگاه‌های سنگ فرش شده اولین قسمتی است که با آن مواجه خواهید شد و در کنار این گذرگاه‌ها درختان سر به فلک کشیده‌ای قرار دارد. البته در بهار یا زمستان از جاذبه‌ها و زیبایی این گذرگاه هیچ کم نخواهد شد.

آبشار و آب نماهای سنگی

با وجود این دریاچه زیبا به همراه آب‌نماهای گوناگون به محیط طراوت دلپذیری داده است. آبشارهای مصنوعی جلوه زیبایی به این پارک بخشیده است. قرار گرفتن اردک‌ها و مرغابی‌ها در فصول گرم و با آب و هوای متعادل‌تر سال به زیبایی این حوضچه‌ها می‌افزاید. نیمکت‌هایی در نزدیکی این آبشار و حوضچه است که می‌توانید ساعت‌ها به این حجم زیبایی‌ها نگاه کنید و لذت ببرید.

آبشار و آب نماهای سنگی

بیشتر بخوانید: معرفی کامل جنگل های اطراف تهران

بوستان موزه سنگی جمشیدیه

در این بوستان موزه‌ای سنگی که در آن سنگ‌ها در اشکال مختلف تغییر شکل یافته و باغ وحشی سنگی را به نمایش می‌گذارد.
پس از حدود ۶۰۰ پله به این قسمت از پارک می‌رسید که در نزدیکی این موزه سنگی، دشت کوچکی قراردارد که چوپانان به چرای دام‌های خود می‌پردازند. به عنوان یکی از جالب‌ترین دیدین های شهر تهران با امکانات مناسب است.

نمایشگاه‌های موقت

در برخی از ایام سال، در پارک جمشیدیه نمایشگاه‌های مختلفی از جمله محصولات صنایع دستی، کتاب ، وسیله های دست ساز مدرن و کلی محصولات دیگر برگزار می‌شود.
از امکانات گوناگون این پارک شامل کافه‌های گوناگون، آلاچیق، آبشار، آب‌نما، سرویس‌های بهداشتی، رستوران و فضایی برای نگهداری پرندگان می‌شوند.

پوشش گیاهی و جانوری پارک جمشیدیه

در این بوستان گونه‌های مختلفی از گیاهان از جمله سرو، بلوط، چنار، زبان گنجشک، نارون و درختان میوه چون بادام، زردآلو و سیب، گلابی وجود دارد.
در این بوستان بیشتر از ۶۰ نوع گونه پرنده در لابلای ساخ و برگ درختان زندگی می‌کنند.
با توجه به هوای آلوده تهران این پارک فضای آرامش دهنده‌ای و با آب و هوای خوب برای مردم تهران است.

مسیرهای دسترسی به پارک جمشیدیه

با اتوبوس : برای رسیدن به این پارک با اتوبوس بی‌آرتی خط تجریش – راه‌آهن به میدان تجریش بروید و از آنجا سوار اتوبوس‌های خط تجریش – جماران شوید و در ایستگاه یادگار امام پیاده و با تاکسی یا پیاده به پارک می‌رسید.


با مترو: برای رسیدن به این پارک باید سوار مترو خط یک کهریزک- تجریش شوید و ایستگاه تجریش پیاده شده و با اتوبوس‌های خط تجریش – جماران خود را به این پارک برسانید.

  • آدرس پارک جمشیدیه

پارک جمشیدیه در انتهای خیابان شهید باهنر (نیاوران)، انتهای خیابان فیضیه و امیدوار قرار دارد.

جمع‌بندی :

  • یکی از جاذبه های تهران برای گردشگران پارک جمشیدیه تهران است.
  • این پارک در منطقه ۱ تهران  و نیاوران واقع شده است که وسعت آن به ۱۰ هکتار می‌رسد.
  • در این پارک آبشارها و حوضچه هایی وجود دارد که فضای آن را برای هر بیننده ای دلنشین می‌کند.  
  • طرح اصلی این پارک را کامران طباطبایی دیبا(نقاش، شهرساز و معمار نوگرا) بوده است.
  • پارک جمشیدیه بعد از پارک ملت دومین پارکی است که هر بازدیذکننده‌ای را به این پارک می کشاند.
  • بوستان فردوسی در بین سال های ۱۳۷۵- ۱۳۷۴ بازسازی شده است و به احترام ۳۰ سال رنج و هنر شاعر بزرگی ایرانی، ابوالقاسم فردوسی بوستان فردوسی نام گذاری شده است.
به این نوشته رای دهید
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *