امروزه از کمد دیواری به عنوان گنجه یا صندوقچه، محلی برای نگهداری لوازم و لباسهای خود استفاده میکنند. کمددیواری نسبت به کمدهای عادی فضای کمتری را از اتاقهای خانه را اشغال میکنند. تاثیر بسیاری در کیفیت خانه شما را دارد.
کمد دیواری خانه با توجه به متراژ خانه و حجم وسایل خانواده طراحی میشود. در هنگام خرید خانه و یا بازسازی خانه، باید به عدم وجود و کیفیت کمد دیواری توجه بسیارزیادی کرد.
ویژگیهای یک کمد دیواری مناسب
ویژگیهای یک کمد دیواری مناسب به موارد زیر بستگی دارد.
۱- کیفیت (جنس): برای ساخت کمد دیواری همواره از فرآوردههای چوبی استفاده میشود. روکش کمد دیواری از جنس متفاوتی است که با MDF ساده که در کابینت آشپزخانه استفاده میشود کاملا متفاوت است. جنس و کیفیت ساخت کمد دیواری خیلی مهم است زیرا خیال شما را در طولانیمدت راحت میکند.
۲- انوع کمد: برای کمد دیواری انتخاب مدل، نقش مهمی در کارایی آن دارد. کمد دیواری در چند مدل ریلی، کلاسیک و کشویی استفاده میشود. برای انتخاب مدل کمد دیواری باید با توجه به نیاز خود از کمد دیواری و فضایی مورد استفاده مدنظر بگیرید.
۳- فضای خالی کمد: باید از قبل به فضای مدنظر و کاربرد کمد دیواری توجه کنید. عمق و ارتفاع یک کمد دیواری به نسبت فضا و مساحت ساختمان اندازهگیری میشود. تقسیم بندی مناسب کمد و استفاده بهینه از فضا به کارابودن کمد دیواری کمک چندانی میکند.

۴- دستگیرهها: دستگیرهها نقش بزرگی را در رضایت شما از آن کمد انجام میدهند. برای ساخت کمد دیواری فاکتورهای مهم از جمله شکل ظاهری دستگیرهها، جنس بدنه و میزان استحکام آنها را باید درنظر گرفته شود. دستگیرههای کمد علاوه بر زیبایی ظاهری و انتخاب، متناسب با جنس کمد دیواری به مرغوبیت و زیبایی کمد کمک زیادی میکند.
۵- امنیت کمد: کمد دیواری محل مناسبی برای نگهداری اشیاء گرانبها نیست ولی برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز دیگران به آن باید برای امنیت کمد جای یک قفل تعبیه کرد. البته در حال حاضر کمد دیواری بدون هیچگونه قفلی ارائه میشود. در هنگام انتخاب کمد به داشتن جای قفل یا امکان اضافه کردن آن دقت زیادی کنید.
۶- امکانات مازاد: امکانات مازادی که برای کمد دیواری به غیر از قفسهبندی و فضای خالی میتوان از سیستم روشنایی برای بهتر دیده شدن وسایل داخل کمد استفاده کرد. و یا یک آینه داخلی در هنگام پوشیدن لباس میتواند به شما در انتخاب سریع لباس کمک چندانی نماید.

انواع جنسهای کمد دیواری
۳ نوع جنس کمد دیواریوجود دارد که در زیر به طور کامل شرح داده شده است:
جنس MDF: برای ساخت یک کمد دیواری در حال حاضر MDF رایجترین و مرسومترین انتخاب است. برای پیادهسازی یک کمد دیواری بهترین روش امدیاف است که ساخت آن با بدنه کامل یا یونیتسازی استفاده میشود. مزیت روکش کمد دیواری MDF مات این است که این روکشها برجسته و اصطلاحا SD است. برجستگیهای این روکش باعث افزایش مقاومت و مقابله با خط افتادن روی آن خواهد شد.
جنس High Gloss: جنس این روکش از PVC از مغزی MDFاست. این روکشها بیشتر برای کابینتها استفاده می شود که ظاهری براق و بسیار جذاب دارد که به کلی نمای دکوراسیون شما را تغییر میدهد. این جنس روکشهای گلاس یکسری معایب مانند ضدآب نبودن، لبههای تیز و خشپذیری دارد که باید در هنگام انتخاب این جنس برای کمد دیواری دقت کنید.

جنس PVC: این روکش همانMDF است ولی یک روکش ضد آب PVC روی آن کشیده شده است. این مدلها با ظاهر زیبا و منحصر به فرد، یکی از گرانترین مدلهای موجود در بازار است. ظاهر درها را میتوانید با ابزارآلات منبتکاری کنید که ظاهر زیباتری نمایش داده شوند.
بیشتر بخوانید: معرفی ۱۰ سبک دکوراسیون داخلی منزل
انواع مدلهای کمد دیواری
انواع مدلهای کمد دیواری به ۳ دسته زیر تقسیم میشوند:
۱- کمد دیواری کلاسیک: کمدهای دیواری کلاسیک همان مدلهای از قبلا قابل استفاده بودهاند. ارتفاع این کمدها به اندازه ارتفاع خانه است که یک ضلع کامل دیوار را به یک کمد بلند قامت تبدیل مینمایند. مشکل اصلی که در هنگام استفاده از این کمد خواهید داشت این است که این مدل کمدها فضای زیادی از جلو اشغال میکند. به طور مثال اگر درب کمد ۶۰ سانتی متر عرض دارد باید تا فاصله ۶۰ سانتیمتر جلوی کمد را خالی بگذارید تا در راحت باز و بسته شود. این کمد ها به درد خانههای با فضای کوچیک نمیخورد. کاربد اصلی این کمد برای نگهداری رختخوابها، انبارکردن وسایل با اندازه بزرگ و اویزان کردن لباسها است.
۲- کمد دیواری کشویی: این نوع کمد دیواری به عنوان کمد دیواری سالن پذیرایی برای کمک به میز تلویزیون استفاده میشود. کمد دیواری کشویی ابعاد بسیارکوچکی دارد و بهتر است چند تا از آنها در کنار کمد دیواری کلاسیک و ریلی استفاده شود به تقسیمبندی فضا و استفاده بهینه از محیط کمک زیادی میکند.
۳- کمد دیواری ریلی: درب این کمدها د ر چهارچوب خود جابهجا میشود و مثل کمد دیواری کلاسیک نیاز به خالی کردن فضا جلوی آن ندارد. در هنگام انتخاب این کمد دیواری باید به جنس ابزار و یراق آن توجه بسیاری باید کنید. برای استفاده مداوم از این کمدها بهتر است که از ریلهای ۸۰ کیلویی یا بالاتر استفاده کنید. قدرت و استحکام این ریلها بسیار بالا هستند با یک فشار کوچک راحت باز و بسته میشوند.
کمد دیواری ریلی یکی از محبوبترین مدلهای موجود بازار هستند. البته در بازار به دلیل کمک کردن هزینه، از ریلها و یراقهایی با تحمل وزن زیر ۴۰ کیلو استفاده میشود که در اثر استفاده زیاد خراب میشوند.

جمعبندی
• کمد دیواری نقش پررنگی را برای نگهداری و مرتبکردن لوازم منزل دارند. بهتر است در انتخاب آن دقتهای لازم را انجام دهید.
• باید جنس و کیفیت ساخت بدنه و دربهای کمد را در هنگام خرید بررسی کنید.
• دستگیرههای کمد دیواری باید محکم و غیر قابل جابه جا شدن باشند.
• فضای کمد دیواری باید با استفاده از طبقات و جداکنندهها به بهترین شکل ممکن ارائه شود.
• ۳ نوع جنس کمدیواری از جمله MDF ، PVC ، High Gloss است.
• عیب کمد دیواری کلاسیک این است که باید یک فضا برای در باز و بسته شدن آن درنظر گرفت.
• در انتخاب کمد دیواری ریلی براحتی باز و بسته شدن درها توجه کنید.