انواع استخرهای خانگی و روش‌های ساخت آن

انواع استخرهای خانگی و روش ساخت آن
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

یکی از تفریحات و ورزش‌های مورد علاقه تقریبا هر سن و سالی شنا و آب‌تنی کردن است. شلوغی و ازدحام در استخرهای عمومی ممکن است مورد علاقه افراد نباشد و همین باعث شود فرصت کمتری برای شنا کردن بوجود بیاید. وجود انواع استخرهای خانگی تمامی این مسائل را حل کرده است و افراد فرصت مناسبی برای تفریح در کنار خانوادشان دارند. یکی از مزایای استخر خانگی شخصی بودن آن و همچنین صرفه‌جویی در زمان و هزینه است.

اگر تا به حال فکر ساخت استخر خانگی از ذهنتان عبور کرده است این مقاله مناسب شماست. اگر که فضای خالی و مناسبی در خانه خود داشته باشید، یا اینکه ویلای خود را به تازگی ساخته‌اید، با در نظر گرفتن متراژ و محیط مورد نظر می‌توانید استخر خانگی خود را داشته باشید.

انواع استخرهای خانگی و روش‌های ساخت آن

انواع استخرهای خانگی از نظر موقعیت قرارگیری

اگر بخواهیم استخرها را از نظر موقعیت قرارگیری در ساختمان تقسیم کنیم به دو دسته کلی: ۱- استخر سرپوشیده ۲- استخر روباز تقسیم می‌شوند. استخرهای سرپوشیده در محیط‌های اختصاصی مثل اتاقک‌هایی در گوشه باغ و ویلا و یا در داخل خانه‌ها قرار می‌گیرند. این نوع از استخرها طرفداران کمتری دارد چرا که هزینه‌ آن‌ها به مراتب بیشتر از استخرهای روباز است. استخرهای روباز نیز در باغ و حیاط‌های خانه‌های ویلایی، تراس ساختمان و پشت‌بام قرار می گیرند که به دلیل هزینه کمتر و فضای زیبایی که همراه با شنا و آب‌تنی می‌بینید از محبوبیت بیشتری برخوردار است.

انواع مدل‌های مختلف استخرهای خانگی

بعد از اینکه انواع استخرهای خانگی را از نظر موقعیت قرارگیری شناختیم حال به مدل مختلف آن می‌پردازیم. شما با توجه به متراژ و محیطی که خانه و یا ویلای شما در آن قرار دارد می‌توانید یکی از این مدل‌های مختلف استخر خانگی را بسازید. اما شما باید این را هم در نظر داشته باشید که انتخاب‌های شما تنها به این چند مدل محدود نمی‌شود. شما هر چقدر که بودجه بیشتری در اختیار داشته باشید می‌توانید استخر مورد دلخواه و رویایی خودتان را طراحی کنید و از آن لذت ببرید.

انواع مدل‌های استخر خانگی

استخر مستطیلی

یکی از انواع استخرهای خانگی مدل مستطیلی است که بیشترین محبوبیت را نیز بین افراد علاقه‌مند به شنا و آب‌تنی دارد. ترجیح اکثر افراد این است که استخر خانگی ویلا یا خانه‌هایشان ساده و کلاسیک مستطیلی باشد. یکی از مزیت‌های این مدل این است که فضای کمتری را اشغال می‌کنند. همچنین هزینه‌های پایین این مدل استخر خانگی یکی دیگر از مزیت‌های آن است.

از کارهای خلاقانه‌ای که می‌توانید در این مدل استفاده کنید که دکوراسیون و محوطه سازی زیبایی داشته باشید چیدن مبلمان‌های زیبا و متناسب با استخر در اطراف آن است.

استخر مستطیلی

استخر دایره ای

از گزینه‌های جذاب دیگر برای ساخت انواع استخر خانگی استخرهای منحنی شکل هستن که بصورت دایره، نیم‌دایره و یا بیضی شکل هستند. این نوع استخرهای خانگی کمی با فضای سنتی فاصله دارند و بیشتر به فضاهای مدرن می‌خورند. اکثر جکوزی‌ها و وان‌های حمام را به همین شکل و مدل یعنی دایره‌ای و نیم‌دایره‌ای هستند.

استخر دایره‌ای

استخر روی زمین

این نوع از استخرهای خانگی درون زمین قرار می‌گیرند مانند یک وان بزرگ روی سطح زمین هستند. لبه‌های این استخرها از جنس چوب یا سنگ است. کناره‌های استخر روی زمین در چند سطح متفاوت هستند و به گونه‌ای است که عمق قابل استفاده را بیشتر کرد. از این کناره‌ها می‌توان با قرار دادن نیمکت‌ها و بالشتک‌ها فضای زیبایی را ایجاد کرد.

پیشنهاد مطالعه: بهترین رنگ اتاق خواب و معرفی بهترین رنگ ها

با توجه به چند موردی که از انواع استخرهای خانگی نام برده شد، متوجه می‌شویم که شکل و شمایل استخرها به تعداد خاصی محدود نمی‌شود و شما به همان اندازه که فضا و بودجه برای ساخت استخر خانگی داشته باشید به همان نسبت نیز می‌توانید استخر مورد دلخواه خود را در طرح‌ها مختلف داشته باشید.

برای ساخت استخر خانگی به چه چیزهایی نیاز داریم

با توجه به انواع استخرهای خانگی که در بالا اشاره کردیم شما در ابتدای کار بایستی مراحل کار و جزئیات را مشخص کنید. مصالحی که قرار است در استخر به کار ببرید را باید مشخص کنید برای مثال سیمانی، سرامیکی، فایبرگلاس و یا استخرهای از پیش ساخته شده که هر کدام از این استخرها را باید با توجه به محیط انتخاب کنید.

در ادامه بودجه‌ای که توان آن را دارید و حاضر هستید برای ساخت استخر خانگی هزینه کنید را نیز کنار بگذارید. این نکته را در نظر داشته باشید که علاوه بر ساخت اولیه استخر خانگی مبلغی را نیز باید بطور سالیانه یا ماهانه برای نگهداری و تمیز کردن استخر در نظر بگیرید تا همیشه استخر شما سالم و تمیز بماند.

روش های ساخت استخر خانگی

بعد از برنامه‌ریزی کردن این دو کار یعنی انتخاب مدل استخر و بودجه آن، سراغ فضایی بروید که قرار است به استخر خانگی خود اختصاص دهید. مکانی را که می‌خواهید استخر را در آن بسازید هوشمندانه و با دقت بالایی انتخاب کنید، برای مثال جایی را در نظر بگیرید که تابش نور آفتاب نیز وجود داشته باشد. یکی دیگر از فاکتورهایی که باید در نظر بگیرید وجود نداشتن درخت‌های تنومند زیاد اطراف استخر است، چون وجود این درختان باعث می‌شود ریشه‌های آن به مرور زمان به داخل استخر نفوذ کرده و موجب آسیب رساندن به آن شود.

بعد از اینکه مراحل را قدم به قدم برداشتید در انتها باید سراغ یک پیمانکار مجرب و متخصص بروید که صفر تا صد ساخت استخر خانگی را برعهده بگیرد. تمام نکاتی که لازم است را به پیمانکار بگویید و انتظارات و خواسته‌های خود را در مورد ساخت استخر خانگی رویایی‌تان برآورده کنید.

زیر ساخت های استخر خانگی

کارهایی که در پایان برای ساخت استخر خانگی انجام می‌شود آماده کردن زیرساخت‌ها است. پس از آن‌که منطقه مورد نظر برای استخر مشخص شد آن را خاکبرداری می‌کنند و سپس کف استخر را صاف و قسمت‌ها کم‌عمق و عمیق استخر شیب‌بندی و بتن‌ریزی می‌شود.

بعد از خاکبرداری نوبت به جایگذاری تأسیسات استخر می‌رسد. لوله کشی‌های آب، برق‌کاری و سیم‌کشی‌های لازم کار گذاشته می‌شوند. اگر بخواهید آب استخر گرم باشد باید فضایی را نیز به عنوان موتورخانه در نظر گرفته شود تا پمپ‌ و فیلتر آب، تنظیم دمای آب و… در آن انجام شود. برای تعبیه موتورخانه، سطح آن را یک متر پایین‌تر از کف استخر قرار می‌دهند.

در آخر بین‌ریزی کاری است که انجام می‌دهند. استفاده از بلوک‌های سیمانی یکی از روش‌های مرسوم است که برای کف استخر استفاده می‌کنند. بعد از اتمام کف استخر نوبت به دیواره‌های استخر می‌رسد که معمولا با همان بتن‌ریزی و چیدن بلوک‌های سیمانی انجام می‌شود.

به این نوشته رای دهید
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *