مکان شما: صفحه اصلی » قوانین و مقررات » قوانین معاملات مسکن » قوانین مشاورین مسکن » با معایب و مزایای شغل مشاور املاک بیشتر آشنا شوید
با معایب و مزایای شغل مشاور املاک بیشتر آشنا شوید

هر شغلی در هر زمینهای یکسری مزایا و یکسری معایب دارد. اگر میبینید بسیاری وارد شغل مشاور املاک میشوند به خاطر این طرز تفکر است که این شغل کاری کم زحمت و بیدردسر است. البته ممکن است این افراد فقط به جنبه مثبت این شغل نگاه کنند و از معایب آن بیخبر باشند. امیدواریم شما از آن دسته افرادی باشید که میخواهید مزایا و معایب شغل مشاور املاک را بدانید چرا که با دانستن آن با زیر و بم این شغل آشنا میشوید.
شغل مشاور املاک و فعالیت در آن بستگی به علایق و توامندیهای فرد دارد. از طرفی هر چقدر دانش و تخصص فرد در مشاوره دادن بیشتر باشد بهتر میتواند جنبههای مختلف یک قرارداد ملکی را کنترل و تحت اختیار خود بگیرد.
اول مزایای شغل مشاور املاک را با همدیگر بررسی میکنیم بعد سراغ معایب آن میرویم.
مزایای شغل مشاور املاک
اولین و یکی از بهترین مزایای شغل مشاور املاک این است که هر فردی با هر سطح خاصی و در هر قشری میتواند وارد آن شود. شاید یکی از دلایلی که اکثر افراد به این شغل وارد میشوند همین مزیت باشد. البته به محض وارد شدن به این شغل باید روز به روز مهارتهای فردی و دانش خود را در این زمینه بالا برد. چرا که تخصص، مهارت و دانش از فاکتورهای بسیار مهم مشاورین است و اگر شما هم میخواهید به بهترین مشاور املاک تبدیل شوید باید این فاکتورها را در خود ایجاد کنید.
درآمد بالا
بعد از مزیت اینکه محدودیتی در وارد شدن به شغل مشاور املاک وجود ندارد، میرسیم به بحث درآمد که قطعاً این شغل پتانسیل بسیار خوبی در درآمد بالا دارد. چرا که کالاهایی که در قراردادها معامله میشوند مسکن هستند و این یکی از گرانترین کالاهای قابل خرید و فروش برای افراد جامعه است.
البته که در کنار آن یکی از ضروریترین کالاها در کنار خوراک و پوشاک است. بازار املاک مانند بازار بورس نیست که روزی برسد و معامله و خرید و فروش مسکن در آن کمرنگ شود. کار املاک بخشی جداییناپذیر از زندگی مردم است و به هیچ وجه از سبد خرید آنها حذف نمیشود. بنابراین علاوه بر درآمد بالا در این شغل، «پایداری» نیز یکی از مزیتهای شغل مشاور املاک است.
شغل دوم
یکی دیگر از مزیتهای این شغل داشتن آزادی زمانی در آن است. به این معنی که زمانبندی آن کاملاً دست خودتان است و حتی میتوانید آن را به عنوان شغل دوم خود انتخاب کنید و از آن کسب درآمد کنید. از قسمتهای مهم کار یک مشاور بازاریابی تلفنی است که این خود محدود به زمان و مکان خاصی نیست.
تخصص و تجربه
یکی دیگر از مزایای شغل مشاور املاک این است که با هر تجربه و دانش تخصصی میتوان در آن شروع به فعالیت کرد. درست است که داشتن تجربه و مهارت بالا باعث بازدهی بیشتر و بهتر میشود ولی اگر فردی در ابتدای راه باشد میتواند با آموزش سطح مهارت خود را بالا ببرد. بسیاری از بنگاههای مشاور املاک با برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی برای تازهکاران این زمینه را فراهم کردهاند.
معایب شغل مشاور املاک
شغل مشاور املاک نیز معایبی دارد که شاید خیلی از افراد از آن چشمپوشی میکنند و از دید آنها پنهان مانده است. بسیاری بر این باورند که این شغل کاری بدون دردسر است و بدون اینکه کار خاصی انجام شود فرد یک شبه پولدار میشود!
رقابت بالا
درست است که گاهی «رقابت سالم» باعث میشود شخص و کسب و کار رشد کند. اما بیش از حد بودن این رقابت کار را برای افراد بخصوص افرادی که تازه وارد این شغل میشوند سخت میکند. تازه واردین باید یک مسیر طولانی را طی کنند تا به جایگاه مدنظر خود برسند.
از طرفی این رقابت بالا در کنار کمبود اطلاعات و مشکل داشتن زیرساختها باعث بوجود آمدن مشکلات بیشتر میشود. به همین خاطر هر فرد باید خودش را مسئول بداند و مهارت خود را بالا ببرد تا بتواند در شغل مشاور املاک موفق شود.
مسائل حقوقی
اکثر افراد حتی خود مشاورین املاک نیز از بار حقوقی که قراردادهای ملکی بوجود میآورند خبر ندارند و آن را جدی نمیگیرند. اگر شما به عنوان کسی که وارد شغل مشاور املاک شده است، جنبههای حقوقی قراردادها را نادیده بگیرید حتی ممکن است پایتان به دادگاه و دادگستری باز شود. به همین خاطر است که ۵۰ درصد دعاوی حقوقی در کشورمان مربوط به دعاوی ملکی است.
نوسانات بازار مسکن
درست است که بازار املاک هیچگاه از رونق نمیافتد و معاملات مسکن همیشه جریان دارند. اما هر بازاری دچار رکود میشود که در ایران بازار املاک بین ۳ تا ۵ سال رکود دارد. به همین خاطر تعداد قراردادها در دورههای رکود خیلی کم میشود و این باعث میشود درآمد نیز کمتر شود. این موضوع مشاورین املاک را دلسرد و ناامید میکند. این یکی از معایب شغل مشاور املاک است که اکثر افراد به آنکه به آن توجه کنند وارد این شغل میشوند و بعدها متوجه آن خواهند شد.
- دستهبندی: قوانین مشاورین مسکن, قوانین و مقررات
- برچسبها: شغل مشاور املاک, مشاور املاک, مشاوران املاک, وظیفه مشاوران املاک