مکان شما: صفحه اصلی » هوشمند سازی خانه » مقایسه خانههای هوشمند در ایران و جهان
مقایسه خانههای هوشمند در ایران و جهان

تفاوت اساسی که خانههای هوشمند در ایران و سراسر جهان با بقیه دارد در این است که امکانات بیشتری دارند. امروزه با پیشرفتهای توسعه یافته در زمینههای مختلف علوم مربوط به تکنولوژی، دچار تغییراتی شده است.
در این مقاله به تفاوتهای خانههای هوشمند ایران و جهان اشاره میکنیم.
تاریخچه خانه هوشمند در جهان
در اواخر سال ۱۹۶۰ اولین خانه هوشمند ساخته شد. البته خانه هوشمند آن زمان با الان کاملا متفاوت است.
اولین خانه هوشمند برای بیل گیتس مالک ماکروسافت بوده است. این خانه د رکنار دریاچه واشنگتن واقع شده که شامل ۶۱۰۰متر مربع مساحت است.
البته بیل گیتس در کتاب خود تمام امکانات خانه را شرح داده است.
جالب این بود که امکانات خانه او برای بسیاری از مردم مثل یک رویا است. و نکته جالب دیگر آن این بود که تمامی این موارد را مخفی نگه دارد تا فضای سنتی آن حفظ شود و از بین نرود.

خانه هوشمند چیست؟
به مجموعهای از تجهیزات و امکانات الکترونیکی پیشرفته و مدرن به منظور ایجاد یک فضای اتوماتیک در کنترلکردن سیستمهای داخل ساختمان، خانه یا ساختمان هوشمند گفته میشود.
هوشمندسازی ساختمان یا خانههای هوشمند در سه سبک مختلف با توجه به موقعیت سازه، هزینههای قابل پرداخت و بسیاریاز موارد دیگر، به صورت سازههای هوشمند با شبکه سیمی، سازههای هوشمند بیسیم و سازههای هوشمند با استفاده از امکانات و تجهیزات هوشمند، مجهز میشوند.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره لوازم خانگی هوشمند
پروتکل خانههای هوشمند در ایران
شرکتهای پروتکل خانههای هوشمند در ایران به دو گروه زیر تقسیم میشوند. شرکتهای وارد کننده و شرکتهای تولید کننده
شرکتهای وارد کننده بیشتر محصولات ساخت چین و تعداد کمی ازشرکتها محصولات اروپایی را وارد بازار ایران مینمایند.
شرکتهای تولید کننده ایرانی، محصولات خود را در دو گروه پروتکلهای بین المللی و پروتکلهای داخلی تولید مینمایند. در بین تولیدکنندگان ایرانی mod-bus و s-bus ، این دو پروتکل بین المللی بیشترین طرفدار را دارد. اکثریت تولیدکنندگان از پروتکلهای اختصاصی برای ارتباط بین تجهیزات استفاده مینمایند و قابل جمع شدن با سایر تولیدات نمیباشند

سن هوشمندسازی در خانههای ایرانی چقدر است؟
حدودا در ایران سن هوشمندسازی خانه به یک دهه میرسد که روز به روز تکنولوژیهای هوشمندسازی خانهها رو به رشد است و نزدیک به استانداردهای جهانی میشود.
پروتکل خانههای هوشمند در جهان
از پروتکلهای متنوعی در خانههای هوشمند استفاده میشود. برای ارتباط بین دستگاهها، تولیدکنندگان تجهیزات هوشمند ساختمان از پروتکلهای متنوعی استفاده مینمایند. بسیاری از پروتکلها اختصاصی برای یک تولیدکننده و برخی دیگر عمومیترند.
تجهیزاتی که پروتکل مشترک دارند میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و این سبب میشود تا کاربران تجهیزات متنوعتری را خریداری نمایند.
در خانههای هوشمند پرکاربردترین پروتکلها به صورت زیر میباشند:
پروتکل kind ، پروتکل mod-bus ، پروتکل Z-wave و پروتکل S-bus
امکانات خانههای هوشمند و جهان
به غیر از پروتکلها تقریبا امکانلت خانههای هوشمند در ایران و جهان یکسان است.
امکانات خانه های هوشمند شامل موارد زیر می باشد:
۱- کنترل سیستم روشنایی ، ۲- کنترل تجهیزات الکتریکی، ۳- کنترل سرمایش و گرمایش ، ۴- کنترل درب ورودی پارکینگ ، ۵- کنترل سیستم امنیتی ، ۶- کنترل آبیاری ۷- و….
همه موارد بالا در خانههای هوشمند ایرانی قابل اجراست. تجهیزات شرکت وارد کننده و تولید کننده برای
هوشمندسازی خانهها استفاده می شود.

تفاوت خانههای هوشمند در ایران و جهان
تفاوتهای که خانه های هوشمند ایران وجهان به صورت زیر است:
۱- دستیار صوتی: در تجهیزات خارجی نمونههایی که از طریق دستیار صوتی قابل کنترل است، وجود دارد. دستیار صوتی خیلی جذاب است و تمام تجهیزات این قابلیت را ندارد و فقط در محصولات خارجی جدید یافت میشود. البته شرکتهای ایرانی در حال تحقیق و جستجو هستند.
۲- تجمع دوربین و خانه هوشمند:
تعدادی از شرکتهای بزرگ دست به ترکیب دوربین و سیستم خانه هوشمند زدهاند که این امکان توسط همه شرکتهای هوشمندسازی ارائه نخواهد شد. ادغام خانه هوشمند و دوربین نیاز به زیرساختهای عظیمی دارد که بسیاری از شرکتها نمیتواند انجام دهند.
جمع بندی:
• عامل تعیین کننده در انتخاب سیستم خانه هوشمند علاوه بر نیازهای کاربر، قیمت تجهیزات میباشد.
• محصولات خارجی چندین برابر قیمتشان بیشتر از محصولات داخلی است. و در صورتی که امکانات بیشتری در اختیار کاربر قرار نمیدهند.
• شرکتهای ایرانی از نظر پشتیبانی و خدمات پس از فروش بهتر از خارجیها هستند.
• تفاوت اصلی بین خانههای هوشمند ایران و جهان در تطبیق دادن با تولیدات سایر شرکتها است. البته بعضی از محصولات خارجی قابل جمع شدن با دستیار صوتی و دوربینهای حفاظتی را خواهند داشت.
• هوشمند سازی در ایران به نسبت جهان گرانتر است اما باعث صرفهجویی در مصرف انرژی خواهد شد.
- دستهبندی: خانه مدرن و هوشمند, هوشمند سازی خانه
- برچسبها: خانه هوشمند, خانههای هوشمند در ایران, معرفی خانه هوشمند, هوشمند سازی خانه