مکان شما: صفحه اصلی » فناوری ساخت و ساز » ساختمان سبز چیست و چه مزایایی دارد
ساختمان سبز چیست و چه مزایایی دارد

امروزه صنعت ساختمان سازی بر روی محیط زیست، اقتصاد، بهرهوری ساکنان و حتی سلامتی آنها تأثیرات قابل توجهی گذاشته، با توجه به پیشرفتهای اخیر در این حوزه، تمامی امکانات، تکنولوژی و دانشهای لازم برای سازندگان، مالکان و بهرهبرداران فراهم شده است. ساختمان سبز امروزه با این جریانات همراه شده و تمامی افراد ناچار هستند که در مورد آن بدانند و حتی در صنعت ساختمان سازی از آن استفاده کنند. هدف از ساختمان سبز این است که ساختمانها با محیط زیست همراه شوند و انرژی حیات سبز را حفظ کنند. چرا که طبق آماری که از سوی آژانسهای بینالمللی منتشر شده ۴۰٪ انرژی محیط زیست توسط ساختمانهای مصرف میشود.
ساختمان سبز چیست
ساختمان سبز نوعی از ساختمانهای دنیای آینده است که توسعه آنها با معیارهای زیست محیطی حداکثر انطباق را دارد. مصرف انرژی در این ساختمانها بیشتر متکی بر انرژیهای تجدید پذیر بوده و اتلاف انرژی در این ساختمانها حداقل ممکن میباشد. با توجه به عمر طولانی این نوع بنا که با ساختمانهای ماسونری در رقابت هستند و کلیه اجزای آن پس از پایان استفاده قابلیت برگشت مجدد بر چرخه تولید را دارد.

یک ساختمان سبز ممکن است در حالی که به منابع محیطی اطراف شما کمک کند، نیازهای و خواستههای شما را به عنوان ساختمانی برای سکونت برطرف کند. این نوع ساختمانها در حالی که محیط اطراف ما را ارتقاء میدهد هیچ اختلالی در زمین، آب، منابع، انرژی و ساختمانهای اطراف ما ایجاد نمیکند. هر ساختمانی که این ویژگیها را داشته باشد به معنای واقعی کلمه «ساختمان سبز» شناخته میشود.
ویژگیهای ساختمانهای سبز خود اشتغال و خودکفا
با توسعه معماری سبز و ساخته شدن ساختمانهای سبز، نیاز به خودکفا شدن ساختمانها بعنوان تحولی نوین در صنعت ساخت و ساز مطرح شده است. معماری ساختمان خودکفا و خود اشتغال بیش از هر چیز به این توجه دارد که طراحی بنا در راستای تأمین آسایش هر چه بیشتر سکنه، سلامتی آنها و تأمین انرژیهای مورد نیاز در داخل خود ساختمان، صورت گیرد. در این صورت بنا دیگر نیازی به انرژیهای برق، گاز و از خارج ندارد و همه آنها در خودش تولید میشود. طراحی و ساخت چنین ساختمانهایی نه تنها به کاهش هزینههای متداول منجر میگردد، بلکه کیفیت زندگی ساکنین را هم ارتقاء داده و از همه مهمتر، کاملاً در راستای خدمت به محیط زیست و حفظ و نگهداری آن میباشد.
یک ساختمان سبز در حالی ساخته میشود که تعادلی بین ساختمان کاربردی و با کیفیت با حداقل اثرات منفی بر روی محیط زیست ایجا میکند. اگر بخواهیم شناخت بهتری از ساختمان سبز داشته باشیم باید ویژگیهای زیر را مدنظر داشته باشیم:
- مصالح به کار رفته در آن قابل بازیافت هستند
- از منابع تجدید پذیر انرژی خود را تأمین میکنند
- تأمین برق خانه با نصب سیستم پنلهای خورشیدی
- تأمین آب مورد نیاز جهت شستشو و آبیاری باغچه با نصب دستگاه تصفیه آب
- تآمین آب شرب از رطوبت هوا با نصب دستگاه استحصال آب از رطوبت هوا
- تأمین میوه، سبزیجات و صیفی جات با احداث گلخانه
- کسب درآمد از طریق فروش برق تولیدی مازاد این ساختمان
پیشنها مطالعه: عجیب ترین ساختمان های جهان را بشناسید

ساختمان سبز چه مزایایی دارد؟
مزایایی که ساختمان سبز دارد میتواند فراتر از طیف اقتصادی و اجتماعی باشد چرا که تکنولوژیهای نوین روز به روز در حال پیشرفت هستند. با استفاده و بکارگیری ساختمان سبز میتوانیم حداکثر استفاده را از این مدل ببریم و کیفیت محیطی و اقتصادی را ارتقاء دهیم. اگر از این مدل بهره ببریم از مزایای زیر برخوردار میشویم:
مزایای اجتماعی:
- بهبود و ارتقاء کیفیت زندگی و سکونت
- فاصله گرفتن از زیرساختهای محلی
- بالا رفتن سلامتی و راحتی ساکنان
مزایای محیطی:
- کاهش اتلاف آب
- حفظ منابع طبیعی
- بهبود کیفیت آب و هوا
- حمایت از تنوع زیستی و اکوسیستمها
مزایای اقتصادی:
- بهبود بهره وری
- خلق بازار محصولات و خدمات سبز
- کاهش هزینههای اجرایی
هدف از ساختمان سبز چیست؟
مهمترین هدف اصلی ساختمان سبز که میتوان به آن اشاره کرد «پایداری» میباشد. اما باید نگاه عمیقتری به این هدف داشت و آن هم کمک به پایداری محیط بدون ایجاد کردن اختلال در زیستگاههای طبیعی است. اگر شما پروژه ساختمان سازی را شروع کنید ولی در کنار آن زیستگاههای طبیعی را تخریب کنید در حقیقت شما کمکی به حفط منابع طبیعی نکرده و ساختمان سبز مفهوم خود را از دست میدهد.
ده اصل پایداری ساختمان سبز:
- به حداقل رساندن استفاده از سوختهای فسیلی
- کاهش انرژی مصرفی حمل و نقل
- کاهش انرژی خانگی در مقایسه با ساختمانهای ساخته شده به روش سنتی
- کاهش احتیاجات انرژی گرمایی
- استفاده از انرژیهای تجدید پذیر
- کاهش در مصرف آب
- کاهش پسماند و تشویق بازیافت
- کاهش آلودگی محیطی از طریق سیستم سیپتینک فاضلاب
- تولید انرژی برق از انرژیهای نو و تبادل آن با شبکه سراسری برق محلی
- توسعه تنوع زیستی و کاهش آلودگی زیست محیطی در محیط طبیعی
- دستهبندی: فناوری ساخت و ساز, محوطه سازی
- برچسبها: خانه مدرن, خانه هوشمند, ساختمان سبز, هوشمند سازی, هوشمند سازی خانه, هوشمند سازی ساختمان
- منبع: ملکاوی