معرفی انواع پنجره ساختمان

انواع پنجره ساختمان
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

نورگیری فضا،‌ نور طبیعی خورشید و گردش هوای آزاد در محیط‌های داخلی خانه یکی از با اهمیت‌ترین موضوعاتی است که افراد از زمان داشتن سرپناه به آن فکر کرده است. استفاده از انواع پنجره ساختمان نقش خیلی مهمی در جذب نور طبیعی خورشید، چشم انداز، زیبایی دکوراسیون داخلی و تهویه دارد.

هر کدام از این انواع پنجره‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای مثال اگر پنجره‌ها بدرستی انتخاب نشوند باعث می‌شود محیط تاریک شود و حتی به افسردگی فرد منجر شود. پنجره در انواع مختلفی مانند آهنی، چوبی و آلومینیومی وجود دارند. در ادامه با این پنجره‌ها آشنا می‌شوید.

پیشنهاد مطالعه: نقش کمد دیواری در خانه چیست؟

انواع پنجره‌های ساختمان

پنجره هایی که در ساختمان ها به کار می روند دسته بندی های مختلفی دارند. یکی از دسته بندی های انواع پنجره ساختمان بر اساس جنس پنجره است.

اگر بخواهیم انواع پنچره ساختمان را به دسته‌بندی‌های مختلف تقسیم‌بندی کنیم باید اول تعیین کنیم آیا می‌خواهیم براساس جنس پنجره این کار را انجام دهیم. چرا که پنجره فقط یک تکه نیست و قطعات مختلفی مانند پروفیل(فریم)، یراق‌آلات، شیشه، درز و… در ساخت و پیاده‌سازی پنجره دخیل هستند. بنابراین اگر بخواهیم پنجره را به تفکیک قطعات دسته‌بندی کنیم به شکل زیر خواهد بود:

  • فریم پنجره: هر زمان و در هر کجا از انواع پنجره ساختمان صحبت شد حتماً منظور همین جنس قاب است. فریم‌های پنجره ساختمان در انواع مختلفی مانند چوبی، آلومینیومی، pvc و upvc، آهنی آلوود وجود دارند.
  • شیشه پنجره: شیشه در پنجره‌ها مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کنند چرا که وظیفه عبور نور طبیعی خورشید را برعهده دارند. شیشه‌ها در انواع تک‌جداره، دوجداره، هوشمند و… تولید می‌شوند. شیشه‌های دوجداره رایج‌ترین نوع آن‌ها است.
  • یراق آلات: پنجره‌ها در این نوع دسته‌بندی به نوع باز و بسته شدن آن‌ها برمی‌گردد. مدل‌های کشویی، دوطرفه، محوری، کلنگی و… در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند.

انواع پنجره‌های چوبی

این نوع از انواع پنجره ساختمان یکی از قدیمی‌ترین آن‌ها به شمار می‌روند که احتمالاً با شنیدن آن یاد پنجره‌های قدیمی بیفتید، مثلاً در کارتون‌ها و فیلم‌های قدیمی! از آنجا که در ایام قدیم به چوب‌ها دسترسی راحت‌تری وجود داشت اغلب خانه‌ها با این نوع مصالح ساخته می‌شدند.

یکی از نکات مهمی که در پنجره‌های چوبی ساختمان باید در نظر گرفت این است که نگهداری از آن‌ها نیاز به دقت فراوانی دارد.

پیشنهاد مطالعه: پاسیو چیست و چه کاربردهایی دارد؟

از معایب پنجره‌ها چوبی در ساختمان این است که در برابر حرارت و آتش به شدت آسیب‌پذیر هستند. امکان پوسیدگی در آن‌ها زیاد و همیشه در معرض نفوذ حشرات و موریانه قرار دارند. در برابر ضربه آسیب‌پذیر هستند و آب به راحتی در آن‌ها نفوذ می‌کند.

انواع پنجره چوبی ساختمان

انواع پنجره آهنی

یکی از انواع پنجره ساختمان پنجره‌های آهنی هستند. امروزه استفاده از پنجره‌های تقریباً منسوخ شده چرا که معایب آن‌ها بیشتر از مزایایشان است! پروفیل‌هایی در بازار وجود دارند که بسیار کارآمدتر از پنجره‌های آهنی هستند.

یکی از مشکلات پنجره آهنی در ساختمان مشکلات زنگ‌زدگی است که به مرور زمان در آن‌ها ایجاد می‌شود. وزن این پنجره‌ها بسیار بالاست و حمل و نقل آن‌ها نیز دشوار است و این امر موجب می‌شود عملکرد نامناسبی در برابر زلزله داشته باشد.

در این نوع فریم‌های آهنی اگر از شیشه‌ها دو جداره استفاده شود باعث نمی‌شود که صدا و حرارت عبور نکنند و این یکی از معایب پنجره‌ها آهنی هستند.

تنها مزایای که می‌توان به آن اشاره کرد محکم بودن و قابلیت رنگ‌پذیری آن‌هاست.

انواع پنجره آهنی ساختمان

انواع پنجره آلومینیومی

یکی دیگر از انواع پنجره ساختمان پنجره آلومینیومی است که اتفاقاً از نواع پرطرفدار و پرکاربرد آن‌هاست. این پنجره‌ها قابلیت رنگ‌آمیزی دارند و مهم‌ترین و بهترین مزیت آن‌ها ظریف بودن و آشغال کردن فضای کم آن‌هاست.

حمل و نقل پنجره‌های آلومینیومی و همچنین نصب آن‌ها بسیار راحت است. مقاوم بودن در برابر انواع تغییرات آب و هوایی، رطوبت و باران باعث شده این پنجره‌ها بسیار محبوب شوند.

یکی از معایب پنجره‌های آلومینیومی این است که در صورت خرابی به سختی تعمیر می‌شوند و اگر دچار خراش خوردگی و تورفتگی شوند تقریباً غیرقابل تعمیر می‌شوند. حتی ممکن است مجبور شوید پنجره را به طور کلی تعویض کنید.

انواع پنجره آلومینیوم ساختمان
به این نوشته رای دهید
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *