نکات مهم آپارتمان نشینی

نکات مهم آپارتمان نشینی
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

ممکن است شما از آن دست افرادی باشید که به تازگی تصمیم گرفته‌اید از خانه ویلایی خود به آپارتمان نقل مکان کنید. اگر می‌خواهید در خانه جدید خود آرامش بیشتری داشته باشید بهتر این است که با نکات مهم آپارتمان نشینی آشنا شوید و ارتباط بهتری با همسایگان جدید خود بگیرید.

دلیل به وجود آمدن مزاحمت‌ها برای همسایگان این است که فرهنگ آپارتمان نشینی هنوز به طور کامل جا نیفتاده است اما اگر یکسری قوانین رعایت شود بسیاری از مسائل حل خواهد شد و ارتباط با همسایه‌ها روز به روز بهتر خواهد شد. مهاجرت مردم به سمت شهرهای بزرگ و افزایش روز افزون جمعیت در این شهرها باعث شده که خانه‌های ویلایی جای خود را به آپارتمان‌های بلند بدهند.

تهران یکی از این شهرهای بزرگ است که روز به روز به جمعیت آن اضافه می‌شود و آپارتمان نشینی در آن در حال افزایش است. اگر شما هم قصد خرید آپارتمان در تهران یا شهرهای دیگر را دارید در ادامه این مقاله با فرهنگ آپارتمان نشینی بیشتر آشنا خواهی شد.

نکات مهم آپارتمان نشینی چیست؟

آیین نامه آپارتمان نشینی

به وجود آمدن آیین‌نامه آپارتمان نشینی از آنجا شروع شده که بسیار از افراد با قوانین آپارتمان نشینی آشنا نبوده‌اند. همین امر باعث شده قوانینی وضع شود تا افراد با عمل کردن به آن‌ها به آسایش و رفاه یکدیگر کمک کنند. این را هم در نظر بگیرید که مفاد آیین‌نامه هر آپارتمان با تشخیص و صلاحیت مدیر آپارتمان وضع می‌شود. تمامی ساکنین آپارتمان موظف هستند که این قوانین را رعایت کنند در غیر اینصورت افراد با جرائم رعایت نکردن قوانین روبرو خواهند شد.

قوانین پرداخت هزینه‌ها

از جمله نکاتی که باید در آپارتمان نشینی رعایت کرد پرداخت به موقع هزینه‌ها می‌باشد. هزینه‌هایی از قبیل شارژ ماهیانه، آب، برق،‌ گاز که باید سر وقت معین پرداخت شوند. طبق قانونی که در آیین‌نامه مشخص شده است افراد موظف هستند تا هزینه‌های خود را به مالک یا مستأجر پرداخت کنند. اگر مالک طبق قرارداد هزینه‌ها را پرداخت نکند این امکان برای مستأجر وجود دارد تا هزینه را از اجاره بها کسر کند اما اگر مستاجر هزینه را پرداخت نکرد مدیر ساختمان می‌توان به مالک ساختمان برای حل این مسئله مراجعه کند.

مشاعات را به غیر واگذار نکنیم

پارکینگ‌ها، انباری و حیاط  که جزء مشاعات ساختمانی محسوب می‌شوند که نباید به صورت انفرادی توسط اهالی ساختمان در مورد آنها تصمیم گرفته شود. براساس قانون افرادی که ساکن آپارتمان هستند این اجازه را ندارند که پارکینگ را به شخصی که ساکن آن ساختمان نیست اجاره بدهند چون این کار موجب عبور و مرور افراد غریبه به ساختمان شده و موجب برهم زدن آرامش ساکنین می‌شود. در نکات مهم آپارتمان نشینی رعایت این مورد یکی از اساسی‌ترین نکاتی است که هر فرد باید در نظر داشته باشد.

مشاعات را به غیر واگذار نکنیم برای آپارتمان نشینی

نظافت ساختمان در آپارتمان نشینی

نظافت ساختمان یکی دیگر از مقررات آپارتمان نشینی است که رعایت آن موجب رفاه حال خودتان و همسایه‌ها می‌شود. در تمام محیط‌های آپارتمان از جمله راهروها،‌ پارکینگ‌ و حیاط باید به طور کامل نظافت رعایت شود و از ریختن هرگونه آشغال در این محوطه‌ها خودداری شود.

موقعی که می‌خواهید آشغال‌های منزل را به بیرون منتقل کنید سطل زباله‌ها را نیز به همراه خود ببرید تا از چکه نمون آب روی  زمین جلوگیری شود. دقت داشته باشید که زباله را داخل کوچه تا جلوی درب ساختمان نندازید چون این کار موجب نارضایتی ساکنین می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: نکات مهم خرید ملک

مدیران آپارتمان چه وظایفی دارند؟

کسی که مسئول و حافظ آپارتمان است مدیر ساختمان می‌باشد که اکثر تصمیم‌های عمومی برعهده وی می‌باشد. مدت زمانی که مدیر ساختمان می‌تواند فعالیت داشته باشد ۲ سال است که با توجه به شرایط می‌تواند تا سال‌های بعد ادامه داشته باشد. یکی از وظایف مدیران آپارتمان جمع آوری هزینه‌ها و شارژ ماهیانه است که باید آن را از ساکنین دریافت کند. هیئت مدیره موظف است ساختمان را در مقابل حوادثی مانند آتش‌سوزی بیمه کند و هزینه را از بین ساکنین جمع‌آوری کند.

در برخی آپارتمان‌ها تعداد واحدها از ۱۰ بیشتر می‌شود که در اینگونه مواقع یک دربان نیز انتخاب می‌شود. اگر اینگونه مسائل در نکات مهم آپارتمان نشینی رعایت نشود در صورت بروز هرگونه مشکل خسارت برعهده هیئت مدیره خواهد بود.

امنیت در آپارتمان نشینی

یکی از موارد مهمی که در آپارتمان نشینی برای تمام ساکنین ساختمان مهم و حیاتی می‌باشد بحث امنیت است. هر فرد که در ساختمان زندگی می‌کند باید به قوانین امنیت توجه داشته باشد. ساکنین باید بعد از خروج ساختمان درب آپارتمان را ببندند. قبل از اینکه درب آپارتمان را برای فرد باز کنید توسط آیفون از حضور فرد پشت درب مطمئن شوید. اگر آپارتمان شما فاقد نگهبان است بسته شدن درب باید توسط یک فرد بالغ صورت بگیرد. استفاده همزمان از وسایل برقی مانند اتو، ماشین لباسشویی، جاروبرقی باعث می‌شود سیم‌ها داغ کرده و در نتیجه آتش سوزی رخ دهد.

امنیت در آپارتمان نشینی

موارد دیگر در قوانین آپارتمان نشینی

  • اگر در آپارتمان قصد جابجایی دارید مراقب باشید که در حال اسباب کشی وسایل سنگین مانند میز و صندلی به در و دیوار نخورد تا هم آرامش سایر همسایه‌ها به هم نخورد و هم اینکه دیوارهای آپارتمان آسیب نبیند.
  • اگر قصد برپایی جشن یا مراسمی را داریم بهتر است که همسایه‌های خود را در جریان بگذاریم و اینکه از ساعت ۹ به بعد سعی کنیم سروصدای کمتری داشته باشیم تا ساکنین نیز آرامش داشته باشند.
  • در اغلب آپارتمان‌ها قانون این است که کسی حق نگهداری حیوانات را در مکان‌ها مشترک ندارد، اگر هم قرار است که حیوانات خانگی را در واحد خود نگهداری کنیم باید در نظر داشته باشیم که این کار با قوانین آپارتمانی که در آن زندگی می‌کنیم سازگاری داشته باشد. چون که نباید هیچگونه صدا یا بویی موجب آزار ساکنین شود.
  • همه ساکنین باید توجه داشته باشند در صورت مشاهده هرگونه خرابی یا مشکلات جزئی باید حتما آن را به اطلاع مدیر ساختمان برسانند. اگر صدای غیرطبیعی از داخل لوله‌های آب ساختمان شنیدید یا موردی را مشاهده کردید که به حتی واحدهای دیگر بود حتما آن را به مالک واحد اطلاع دهید. در فصل تابستان مرتبا وضعیت کولر خود را پیگیری کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ لوله‌ای نشتی نداشته باشد.
  • اگر می‌خواهید گلدان یا اشیای تزئینی در مکان‌ها عمومی ساختمان قرار بدهید این موضوع را باید به اطلاع مدیر برسانید تا تمام اعضا نیز در مورد آن تصمیم بگیرند. در صورت تغییر دادن تراس نیست باید در نظر داشته باشید که این موضوع مورد رضایت همسایه‌ها باشد.
به این نوشته رای دهید
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *