مکان شما: صفحه اصلی » فناوری ساخت و ساز » عجیب ترین ساختمان های جهان را بشناسید
عجیب ترین ساختمان های جهان را بشناسید

امروزه دیگر ساختمانهای چهارگوش برای انسانها تکراری شده است. تمامی سازهها و عجیب ترین ساختمان های جهان از تخیلات و احساسات درونی و البته آرزوها شکل گرفتهاند. مانند هر هنر دیگری از جمله نقاشی، موسیقی و نویسندگی، ساخت و ساز نیز زاده ذهن مهندسان و هنرمندانی بزرگ است. حتی برخی از این سازهها به آثار هنری تبدیل شدهاند و گردشگران مختلفی از سراسر دنیا جذب آنها میشوند.
دلیل بوجود آمدن این سازه های عجیب و غریب معماری مدرن است. از ویژگیهای معماری مدرن طرحهای بلند پروازانه، مواد و مصالح جدید، سبکهای مدرن و ساخت و سازهای پرطرفدار میباشد. منحصربفردترین این جاذبهها سازههایی هستند که به ابرها میرسند و بسیار غول پیکر هستند. در هر حال شما نمیتوانید با دیدن طراحی کاربری ساختمان را تشخیص دهید. در ادامه با این ساختمان های عجیب و غریب دنیا آشنا میشوید.
خانههای مکعبی، روتردام – هلند
خانههای مکعبی در روتردام هلند از عجیب ترین ساختمان جهان و شگفت انگیزترین سازههاست. پیت بلوم Piet Blom معمار هلندی این ساختمان را طراحی کرده است که همه آنها به صورت مکعبی شکل و در زوایای مختلف شش ضلعی هستند. دیدن این سازه طراحی یک ساختمان روستایی را در شهر در معرض نمایش میگذارد. «زندگی به عنوان یک سقف شهری» مفهوم این سازه است. به دلیل شش ضلعی بودن این ساختمانها، شبیه درختان هستند و گویی مجموعا یک جنگل را تشکیل دادهاند. در این سازه ۳۸ مکعب وجود دارد که همگی آنها به هم وصل هستند.

مرکز ملی هنرهای نمایشی – چین
این مرکز که به عنوان هنرهای نایشی (NCPA) یا همان «غول تخم مرغ» نامیده میشود در پکن چین قرار دارد. داخل این مرکز شامل سه سالن کاربری صلی با حدود ۵۴۵۲ صندلی است. این سالنها شامل اپرا که برای اپرا، رقص و باله میباشد. سالن موسیقی برای کنسرت و خوانندگی و سالن تئاتر برای نمایشنامهها و اپرای پکن مورد استفاده قرار میگیرد.
این مجموعه در کل ۶ سال طول کشید که ساخته شود. جنس این گنبد بیضوی شکل از تیتانیوم و شیشه است. سال ۲۰۰۱ استارت ساخت آن زده شد و در سال ۲۰۰۷ مراسم افتتاحیه آن برگزار شد. یک دریاچه مصنوعی نیز اطراف این ساختمان را احاطه کرده است. مساحت آن ۱۲۰۰۰ متر مربع است که یکی از عجیب ترین ساختمان های جهان محسوب میشود و طراح آن «پل آندریو» معمار فرانسوی است.

ساختمان اتمیوم، بروکسل – بلژیک
ساختمان اتمیوم بروکسل در بلژیک یکی از ساختمان های عجیب جهان است که از ساختار فیزیکی اتم الهام گرفته است. مهندس این معماری زیبا و عجیب آندره واترکین و معماران آن نیز آندره پولاک و ژان پولاک میباشند. این ساختمان برای برگزاری نمایشگاه بین المللی بروکسل در سال ۱۹۵۸ ساخته شد. هدف از ساخت اتمیوم این بود که اشتیاف جامعه بشری را به تحولات عصر اتم نشان دهد. در این سازه ۹ گوی به هم وصل هستند که همگی آنها دارای روکش فولادی ضد زنگ هستند که ۶ عدد از آن در دسترس بازدیدکنندگان است.
این سازه ویژگیهای منحصربفردی دارد که ممکن است دیگر ساختمان های عجیب دنیا نداشته باشند. مثلا سریعترین آسانسور با سرعت ۶ متر در ثانیه متعلق به این ساختمان است. به خاطر همین ویژگیها این سازه که قرار بود تنها ۶ ماه دایر باشد، همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد.

کتابخانه کانزاس سیتی – آمریکا
یکی از عجیب ترین ساختمان جهان و البته کتابخانه عجیب در دنیا، کتابخانه کانزاس سیتی در کشور آمریکا است. زمانی که از این خیابان گذر میکنید چشمتان به کتابهای عظیم و غول پیکری میخورد که با طرحها و رنگهای مختلف در کنار این خیابان قرار دارد. این کتابها هر کدام نام نویسنده و عنوان آنها بر رویشان نوشته شده است. سایز هر کدام از این کتابها به اندازه یک ساختمان دو طبقه است! ساخت این بنا در سال ۱۸۷۳ آغاز شده اما در ادامه تغییرات اساسی در خود دیده و نمای آن به شکل امروزی در آمده است.
پیشنهاد مطالعه: مزایای خانه هوشمند چیست؟

سالن رقص، پراگ – جمهوری چک
در شهر پراگ در کشور جمهوری چک ساختمانی با عنوان خانه رقص یا «Fred and Ginger» وجود دارد که به ساختمان Nationale Nederlanden معروف است. این معماری نمای عاشقانهای دارد که بسیار شیرین و دلنواز است و مانند اثرهای هنری شما را مجذوب خودش میکند. شخصی به نام Vlado Milunic با همکاری Frank Gehry این ساختمان را طراحی کرده است. این سازه در آن زمان به عنوان یک سازه سنتی شناخته میشد اما در گذر زمان از این حالت خارج شد و به مرکز فعالیتهای فرهنگی مبدل گردید. هم اکنون این ساختمان را به عنوان نماد شهر پراگ میشناسند.

موزه هنرهای معاصر نیتروی – برزیل
در شهر ریودوژانیرو در کشور برزیل ساختمانی وجود دارد که به عنوان موزه هنرهای معاصر نیتروی فعالیت میکند که نماد این شهر نیز محسوب میشود. این موزه که یکی از عجیب ترین ساختمان های جهان است به گونهای طراحی شده که گویی از فضا به زمین آمده است! این موزه را شخصی به نام Oscar Niemey در سال ۱۹۹۶ طراحی کرده است که Bruno Contarini نیز در این زمینه با او همکاری کرده است. ارتفاع این ساختمان ۱۶ متر و قطر کپسولی آن ۵۰ متر است. تمامی معماران معروف و افراد عادی این سازه عجیب و غریب را تحسین میکنند و مشتاق دیدن آن هستند.

- دستهبندی: فناوری ساخت و ساز
- برچسبها: جاذبه های گردشگری, جهانگردی, ساختمان عجیب, سازه های عجیب و غریب, عجایب جهان, معماری ساختمان, معماری مدرن
- منبع: ملکاوی