مکان شما: صفحه اصلی » قوانین و مقررات » قوانین ساخت و ساز » مجوزهای ساخت و ساز » همه چیز درباره ساخت خانه در زمین کشاورزی و زراعی
همه چیز درباره ساخت خانه در زمین کشاورزی و زراعی

برای ساخت خانه در زمین کشاورزی اولین و مهمترین موردی که باید بررسی شود این است که مدارک و کاربری ساختمان و ملک که قصد خرید یا ساخت خانه در آن را دارید چیست. بعد بررسی کنید که آیا ساخت خانه در زمین زراعی که در آن هستید امکانپذیر است؟ شما باید بصورت کامل با مراحل تغییر کاربری زمین کشاورزی آشنا باشید.
توجه به این موارد خصوصا وقتی تقاضای خرید و فروش ویلا در مناطق خوش آب و هوایی مانند مناطق شمالی بالا میرود بسیار مهم است. این روزها تغییر کاربری زمین کشاورزی و ساخت ویلا در زمین کشاورزی ذهن بسیاری از مشاوران حرفهای املاک را به خود درگیر کرده است و باعث محدودیتهایی در این خصوص شده است.
کاربری زمین چگونه مشخص میشود؟
نوع کاربری زمین توسط شهرداری و سازمانهای مربوط به آن مشخص میشود. کاربری ملک قبل از آنکه به مشتری فروخته شود یا معاملات آن انجام شود، مشخص خواهد شد. زمینهایی مانند جنگلها یا مکانهایی که در آن کشت و کار صورت میگیرد از نوع کاربری کشاورزی هستند. ساخت خانه در زمین زراعی و مزرعهها و اجرای هرگونه ساخت و ساز و احداث کارخانه در آنها ممنوع است.
بهترین روش برای اینکه بفهمید کاربری یک زمین از چه نوعی میباشد این است که از شهرداری و سازمانهای مربوطه استعلام بگیرید. اما در حالت کلی ساخت خانه در زمینی که کاربری آن مسکونی نیست غیرقانونی و ممنوع است.
اما ممکن است این سؤال پیش بیاید که مراحل تغییر کاربری زمین کشاورزی به چه صورت است؟ و اینکه اگر کسی قصد داشته باشد که برای ساخت خانه در زمین کشاورزی اقدام کند باید چه مراحلی را طی کند؟ در ادامه به این سؤالات پاسخ میدهیم.

مراحل تغییر کاربری زمین کشاورزی
هر تغییر کاربری نیاز به طی کردن یکسری مراحل دارد. برای مثال در کاربریهای دیگر مانند مراحل انتقال سند اوقافی نیز باید اقداماتی در این راستا انجام شود. در ادامه مراحل تغییر کاربری زمین کشاورزی لیست شده است.
- در مرحله اول متقاضی باید درخواست خود را تحویل مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بدهد. این درخواست باید همراه با مدارک مالکیت و مجوز تاسیس یا موافقت اصولی طرح مورد نظر، نقشه عرصه مورد اجرای طرح و نظریه اداره کل محیط زیست استان و پاسخ استعلام دستگاههای ذیربط در چهاچوب ماده ۷ قانون باشد.
- مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان درخواستها را نسبت به تهیه گزارش و کروکی بررسی میکند و مدارک مورد نیاز اقدام، به همراه درخواست متقاضی و سایر مدارک مربوطه به مدیریت امور اراضی استان ارسال میکند.
- گزارش مدیریت جهاد کشاورزی و درخواست متقاضی برای ساخت خانه در زمین کشاورزی در دبیرخانه کمیسیون ثبت میشود
- اگر زمین غیرزراعی و غیر باغی باشد، توسط ریاست سازمان تأیید شده و پاسخ لازم به متقاضی و مراجع ذیربط توسط دبیرخانه اعلام میشود.
- اگر مستندات و مدارک و پرونده تکمیل باشد و زراعی و باغی بودن زمین تشخیص داده شود، تقاضا در نوبت دستور کار کمیسیون قرار خواهد گرفت.
- طرح پرونده در کمیته کار کمیسیون رونمایی میشود و اگر نیاز باشد اعضاء کمیته کار از اراضی بازدید و نظرات کارشناسی اعلام میشود.
- طرح پرونده در کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و اعلام نظر کمیسیون در مورد درخواست تغییر کاربری توسط دبیرخانه کمیسیون مستقر در مدیریت امور اراضی.
- اگر با تغییر کاربری اراضی و زمین کشاورزی مخالف شود نتیجه آن به متقاضی و دستگاهای ذیربط توسط دبیرخانه اعلام خواهد شد.
- اگر با تغییر کاربری کشاورزی موافق شود و طرح مورد نظر نیز شامل پرداخت عوارض قانونی نباشد مجوز لازم توسط دبیر کمیسیون صادر میشود.
- اگر با تغییر کاربری کشاورزی موافقت شود ولی طرح شامل پرداخت عوارض باشد پرونده توسط دبیر کمیسیون به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهت تعیین قیمت قیمت اراضی از طریق کمیسیون تقویم مستقر در شهرستان ارجاع میگردد.
- کمیسیون تقویم اراضی مستقر در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نسبت به تعیین قیمت اراضی اقدام و نظر کمیسیون تقویم توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان به دبیرخانه کمیسیون و به متقاضی به منظور واریز مبلغ عوارض به شماره حساب الکترونیکی خزانه ابلاغ میگردد.
- پس از آنکه مبلغ توسط متقاضی به حساب خزانه واریز شد، فیش مربوطه به دبیرخانه کمیسیون، توسط مدیریت جهاد کشاورزی ارسال میگردد.
- مجوز تغییر کاربری کشاورزی برابر مساحت مورد نظر مصوب جهت اجرای طرح برای متقاضی توسط دبیر کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ مستقر در مدیریت امور اراضی صادر میشود و نتیجه آن به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اعلام میشود.
- دستهبندی: خرید و فروش, خرید و فروش زمین, قوانین و مقررات, مجوزهای ساخت و ساز
- برچسبها: ساخت و ساز, کاربری مسکونی, کاربری ملک
4 پاسخ
سایت شما عالی هستش
امیدوارم موفق باشید
ممنون از شما دوست عزیز لطف دارید
به ازای هر ۱۰۰۰ متر زمین کشاورزی چند متر بنا اجازه ساخت داده میشه؟