انواع روش‌های پرداخت پول در معاملات مسکن

انواع روش های پرداخت پول در معاملات مسکن
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

یکی از مسائل مهم در خرید و فروش یا اجاره خانه که باید به آن آگاهی داشته باشیم پرداخت پول در معاملات مسکن است. قوانین و مقررات خاصی در این زمینه وجود ندارد، اما طبق توافق طرفین مراحل پرداخت پول خرید خانه توسط آن‌ها تعیین می‌شود. این مرحله بعد از پرداخت مبلغ بیعانه به مشاورین املاک صورت می‌گیرد. بعد از آن نیز به مرحله تنظیم و انتقال سند ختم می‌‌شود.

برخی از روش‌های پرداخت پول معاملات مسکن هستند که امنیت بیشتری دارند و عنوان شناخته شده‌ترین روش در میان عموم رایج هستند. در گذشته روش‌های پرداخت پول در معاملات به صورت چک شخصی یا نقد بود. اما امروزه تورم افزایش پیدا کرده و ارزش پول نیز پایین آمده است، بنابراین پرداخت پول به صورت نقدی در معاملات اعتبار خود را از دست داده است. چک شخصی نیز خود مشکلات و دردسرهای خود را دارد و ممکن است با خالی بودن حساب و کلاهبرداری طرف شد. با ملکاوی همراه باشید تا انواع روش‌های پرداخت پول در معاملات مسکن را با هم بررسی کنیم.

روش های پرداخت پول در معاملات مسکن

مراحل پرداخت پول در معاملات مسکن به چه صورت است؟

در نحوه پرداخت پول در معاملات مسکن تفاوتی ندارد که شما قصد خرید خانه یا اجاره آن را داشته باشید، در هر صورت پرداخت پول در چندین مرحله انجام می‌شود. برای مثال فرض کنیم که می‌خواهیم خانه‌ای را رهن یا اجاره کنیم، پس از آن‌که ملک را پسندیدیم و به بنگاه رفتیم شروع به تنظیم مبایعه‌نامه می‌کنیم. در این مرحله مقداری از مبلغ قرارداد را به عنوان بیعانه به مالک پرداخت می‌کنیم. این‌که این مبلغ باید چقدر باشد بستگی به دو طرف قرارداد دارد. اما در اغلب مواقع یک سوم یا بیست درصد قرارداد پرداخت می‌شود و هنگام تحویل کلید نیز کل مبلغ پرداخت خواهد شد.

پس از اینکه مبایعه‌نامه تنظیم شد و مبلغی نیز به عنوان بیعانه پرداخت شد، بنگاه معاملاتی سه نسخه از مبایعه‌نامه تهیه کرده و هر یک از فروشنده (یا موجر) و خریدار (یا مستأجر) و یک نسخه نیز نیز نزد خود نگه می‌دارد.

روش های پرداخت پول خرید خانه

همانطور که گفته شد روش‌های پرداخت پول در معاملات مسکن به طرفین قرارداد برمی‌گردد. اما لازم است بدانید امروزه اکثر معاملات با استفاده از چک صورت می‌گیرد. همین چک خود دارای انواع مختلفی هستند که در این بخش به معرفی هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

خانه‌های وام دار

در این روش که با روش‌های دیگر کاملا متفاوت است سند ملک در اختیار بانک است و تا زمانی که تسویه کامل مبلغ انجام نشود امکان انتقال سند وجود ندارد. دلیل معامله کردن خانه‌ها به صورت قولنامه یا سند وکالتی نیز همین است.

در این روش عملی که باید صورت بگیرد این است که وام از فروشنده به خریدار انتقال پیدا کند. طرفین به بانک مراجعه کرده و با پرکردن فرم‌های مربوطه وام را انتقال می‌دهند. نکته‌ای که لازم است بدانید این است که حین انتقال وام مبلغی از که کمتر از ۱۰ درصد می‌باشد بایستی به بانک پرداخت شود.

پرداخت پول در معاملات مسکن : چک عادی

یکی از روش‌های پرداخت پول خرید خانه چک عادی است. چک عادی چکی است که صاحب حساب جاری برای خرید اجناس یا طلبکار خود صادر می‌کند. اعتبار این‌گونه چک‌ها به صاحب حساب برمی‌گردد و خودشان به تنهایی اعتبار ندارند. اما این چک‌ها معایبی نیز دارند که یکی از آن‌ها این است که اگر وجه چک در موعد مقرر موجود نباشد فرد دردسرهای زیادی را تجربه می‌کند. برگشت زدن چک و طی کردن مراحل قانونی آن زمان زیادی را از فرد می‌گیرد و در آخر ممکن است که فرد تنواند مبلغ را دریافت کند.

روش های پرداخت پول در معاملات مسکن

پرداخت پول در معاملات مسکن : چک بانکی تضمین شده

چک بانکی تضمین شده که به آن چک رمزدار نیز می‌گویند توسط بانک صادر و پرداخت می‌شود. از طرف بانک این چک تضمین شده است و عملا با پول نقد هیچ تفاوتی ندارد. هر شخصی که این نوع چک را در دست داشته باشد می‌تواند با مراجعه به هر کدام از شعب بانک‌های صادر کننده وجه خود را دریافت کند.

از مزایای چک بانکی تضمین شده این است که اگر شخصی که صاحب حساب است فوت کند،‌ در هر صورت دارنده چک می‌تواند مبلغ خود را دریافت کند. به دلیل بالا بودن امنیت این چک در پرداخت پول در معاملات مسکن اغلب افراد از آن استفاده می‌کنند.

چک بین بانکی تضمین شده

پرداخت این نوع چک نیز بر عهده بانک است و تضمین شده می‌باشد. این چک به نام طرف معامله و با شماره حساب او ثبت می‌شود و این به آن معناست که فقط شخص دریافت کننده می‌تواند نسبت به دریافت مبلغ خود اقدام کند و هیچکس دیگر جز خودش نمی‌تواند مبلغ را دریافت کند. تفاوت دیگر چک بین بانکی تضمین شده این است که وجه آن فقط به حساب واریز می‌شود و دریافت آن به صورت نقدی امکان پذیر نیست.

این روش در معاملات مسکن مشکلات خاص خود را دارد. برای مثال اگر معامله بر هم بخورد. خریدار باید به بانک مراجعه کرده و چک را بخواباند و بعد از آن مبلغ را به فروشنده بازگرداند. همین کارها افراد را به دردسرهای زیادی می‌اندازد به همین خاطر کمتر از این روش استفاده می‌شود.

انتقال وجه با دستگاه کارتخوان

امروزه در بنگاه‌های معاملاتی دستگاه‌های کارتخوان به وفور دیده می‌شود. یکی از روش های پرداخت پول در معاملات مسکن از طریق همین دستگاه‌های کارتخوان در بنگاه است. در مرحله انتقال و ثبت نهایی سند نیز برای پرداخت باقیمانده از طریق دستگاه کارتخوان موجود در محضر انجام می‌شود. در هر دو حالت بنگاه معاملاتی و محضر تضمین می‌کنند که مبلغ به حساب شخص فروشنده واریز می‌شود.

پرداخت پول در خرید خانه

انتقال وجه کارت به کارت

یکی از روش‌های پرداخت پول خرید خانه و یا رهن و اجاره، انتقال وجه به صورت کارت به کارت است. از آنجا که سقف انتقال وجه به صورت کارت به کارت محدود است معمولا فقط برای پرداخت بیعانه از این روش استفاده می‌کنند. درست است که این نوع پرداخت شماره رهگیری و امکان استعلام از بانک برای شما وجود دارد اما روش مطمئنی به حساب نمی‌آید.

به این نوشته رای دهید
[کل: 4 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *