انواع نمای شیشه‌ای ساختمان و کاربردهای آن

نمای شیشه‌ای ساختمان
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

یکی از ویژگی‌های اساسی و مهم در معماری ایرانی و هر معماری دیگری شفافیت و روشنایی است. از شیشه به عنوان یکی از ارکان‌های اصلی طراحی نمای ساختمان استفاده می‌شود که نمای شیشه‌ای ساختمان یکی از این اجزا به شمار می‌رود.

استفاده کردن از شیشه در نمای ساختمان در کنار فلزات و سنگ‌ها علاوه بر استحکام، به ظرافت و زیبایی ساختمان هم می‌افزاید.

نمای شیشه‌ای در ساختمان چه کاربردهایی می‌تواند داشته باشد؟

استفاده از شیشه در نمای ساختمان از اوایل قرن بیستم شروع شد جایی که به آن معماری مدرن می‌گفتند. رفته‌رفته استفاده از نمای شیشه‌ای ساختمان پررنگ‌تر شد و در بین معماران و عموم مردم محبوبیت زیادی ایجاد کرد.

یکی از کاربردهای مهم نمای شیشه‌ای استفاده از آن در برج‌های لوکس است که باعث معروف و مهم‌ شدن آن‌ها می‌شود. باغ کتاب تهران و ساختمان بانک مرکزی از جمله این مراکز هستند که از نمای شیشه‌ای در معماری خود استفاده می‌کنند.

همچنین در فروشگاه‌ها نمای شیشه‌ای اسپایدر کاربرد زیادی دارد که به صورت قطعاتی چنگک مانند در کنار یکدیگر نگهداری می‌شود. به خاطر زیبایی که این نوع نمای شیشه‌ای دارد، از آن در نمای شیشه‌ای ویلا نیز استفاده می‌شود.

نمای شیشه‌ای فریم لس

مزای نمای شیشه‌ای

نمای شیشه‌ای ساختمان نه تنها زیبایی و ظرافت خاصی به ساختمان‌ها و برج‌ها می‌بخشد بلکه مزایایی دارد که شاید تا حالا کسی به آن فکر هم نکرده است.

یکی از این مزایای مهم این است که ایمنی ساختمان با نمای شیشه‌ای بالا می‌رود و حتی می‌تواند عایقی برای صداهای زیاد و اذیت کننده باشد.

از دیگر مزایای نمای شیشه‌ای ساختمان جلوگیری از عبور اشعه ماوراء بنفش خورشیدی است. البته این مزیت به عواملی مانند جنس شیشه‌ای که به کار گرفته می‌شود بستگی دارد. امروزه استفاده از نمای شیشه‌ای مات و آینه‌گون نیز به لیست انواع نماهای شیشه‌ای نیز اضافه شده است.

انواع نمای شیشه‌ای

انواع نمای شیشه‌ای ساختمان به دسته‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • نمای شیشه‌ای دوجداره بدون فریم یا نمای شیشه‌ای فریم لس
  • نمای شیشه‌ای کرتین وال
  • نمای شیشه‌ای اسپایدر
نمای شیشه‌ای کرتین وال

نمای شیشه‌ای فریم لس یکی از زیباترین انواع نماهای شیشه‌ای است به صورت یکپارچه نمای بصری بسیار زیبایی به ساختمان‌ها و برج‌ها می‌بخشد. یکی از مزیت‌های این نما این است که فریم‌های دور شیشه نمی‌شوند.

نمای شیشه‌ای کرتین وال بیشتر به خاطر مزیت‌هایی مانند عدم ورود رطوبت و سر و صدا از محبوبیت خاصی برخوردار است. همچنین عایق حرارتی یکی دیگر از ویژگی‌های بارز آن است. نمای شیشه‌ای کرتین وال دارای سه نوع است:

  • سیستم در پوش‌دار
  • نیمه درپوش
  • فول فریم‌ لس

و در نهایت به نمای شیشه‌ای اسپایدر می‌رسیم که می‌توان گفت بسیاری از معایب‌های نمای شیشه‌ای ساختمان را کاهش داده است. از این نوع نما بیشتر در مناطق گرم استفاده می‌شود.

به این نوشته رای دهید
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *