گرفتن حکم تخلیه مستاجر از طریق وکیل

حکم تخلیه ملک
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

حکم تخلیه مستاجر و دعوای تخلیه ملک یکی از موضوعات و مسئله‌های مهم امروز جامعه است. در بسیاری از دعاوی مطرح شده در محاکم حقوقی این مسئله همیشه وجود داشته است. اگر مستاجر به بندهایی که در قرارداد موجود است پایبند باشد این مشکل بوجود نمی‌آید، در غیر اینصورت صاحب ملک می‌تواند حکم تخلیه را بگیرد و اقدام کند. در برخی مواقع مستاجر با وجود اینکه از بندها اطلاع دارد اما حاضر به تخلیه ملک نیست، بنابراین حضور وکیل تخلیه ملک در این مواقع اهمیت پیدا می‌کند. اگر قرار است که این موضوع را بیشتر درک کنید باید با اصطلاحات حکم تخلیه آشنایی داشته باشید.

صدور حکم تخلیه ملک

در بسیاری از قراردادهای اجاره در حوزه معاملات مسکن و حتی اراضی، قبل و یا بعد از قرارداد بین طرفین اختلاف پیش می‌آید تا جایی که توسط مراجع قانونی حکم تخلیه مستاجر صادر می‌شود. طبق قانون تصویب شده در سال ۱۳۸۷، شوراهای حل اختلاف مرجع صالح و قانونی برای دعوای تخلیه و گرفتن دستور تخلیه ملک می‌باشند.

زمانی که طرح دعوا شکل می‌گیرد آنقدرها هم پیچیده نیست. این دعوای غیر مالی است که تنها اقدامی که صورت می‌گیرد باید تمبر دعاوی غیرمالی ابطال شود که هزینه آن هم چندان زیاد نیست.

زمان‌هایی که به واسطه قرارداد، مستاجر مبلغی، که به آن پول پیش یا ودیعه می‌گویند، نزد موجر نگه دارد، برای آغاز رسیدگی به صدور حکم تخلیه کل این مبلغ به حساب دادگستری به ودیعه گذاشته می‌شود. در نهایت دادخواست، ضمن ارائه رسید به ثبت می‌رسد.

حکم تخلیه مستاجر چه زمانی گرفته می‌شود؟

حکم تخلیه مستاجر تنها محدود به زمان‌هایی نمی‌شود که بندهای موجود در قرارداد را رعایت نمی‌کند. موارد دیگری نیز هستند که موجر می‌تواند ضمن تخلیه منزل اقدام کند. قراردادهایی که بین موجر و مستأجر بسته می‌شوند معمولا به دو صورت رسمی و غیررسمی است.

فرض کنیم قرارداد رسمی است، در این صورت موجر باید به اداره ثبت اسناد مراجعه کرده و حکم تخلیه را اخذ کند. بعد از آن با مراجعه به همان دفتر اسناد رسمی که قرارداد اجاره در آن بسته شده درخواست اجرایی می‌دهد.

در صورتی که مدت زمان قرارداد به پایان رسیده باشد ولی مستاجر در ملک باقی بماند و آن را تخلیه نکند موجر می‌تواند اقدام به گرفتن حکم تخلیه کند. ممکن است سه ماه از موعد پرداخت اجاره‌بها گذشته باشد و مستاجر هیچ اقدامی برای پرداخت مبلغ اجاره نکرده باشد در این صورت نیز می‌توان حکم تخلیه را دریافت کرد.

موارد دیگر نیز وجود دارد: مانند اینکه مستاجر از ملک برای موارد غیرقانونی و نامشروع استفاده کند یا ملک را به شخص دیگری اجاره دهد در این صورت نیز موجر می‌تواند کاملا قانونی حکم تخلیه ملک را بگیرد.

برای مطالعه بیشتر: قانون روابط بین موجر و مستاجر

حکم تخلیه مستاجر

شرح و وظایف وکیل تخلیه ملک

اما اگر قرار بر این باشد که از طریق وکیل برای تخلیه ملک اقدام کرد بهتر است شرح و وظایف و اینکه این وکیل چه کارهایی را انجام می‌دهد را بدانیم. وکیل تخلیه ملک شخصی است که مشکلات بین موجر و مستاجر را بررسی و رفع می‌کند. موضوع و دعوای موجود توسط این وکیل به مرجع صالح و قانونی ارجاع داده می‌شود. وکیل تخلیه ملک از شورای حل اختلاف با احراز مالکیت و ذینفع بودن موجر دستور تخیله منزل را می‌گیرد. بعد از انجام این مراحل، مأمور وظیفه دارد طی ۲۴ ساعت این اطلاعیه را به مستاجر ابلاغ و رسید آن را دریافت کند.

اگر می‌خواهید از طریق وکیل اقدام به تخلیه ملک کنید باید سراغ وکلایی بروید که در دستور تخلیه مستاجر تخصص و مهارت دارند. اگر وکیل خبره و کاربلد باشد، به تمامی قوانین و تبصره‌های موجود تسلط خواهد داشت و مراحل صدرو حکم تخلیه منزل نیز به راحتی و در کمترین زمان ممکن انجام خواهد شد.

هزینه وکیل تخلیه ملک چقدر است؟

هزینه وکیل تخلیه ملک چیزی بین ۲۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است که این مبلغ معمولا درصدی از مبلغ مورد مطالبه می‌باشد. البته در دستور تخلیه ملک، شما مبلغ دیگری را نیز به عنوان حق الوکاله می‌پردازید که کاملا توافقی است و به میزان پیچیدگی‌های موجود در پرونده بستگی دارد.

مراحل تخلیه از طریق وکیل تخلیه ملک چیست؟

اگر می‌خواهید مشکلات احتمالی در تنظیم قراردادهای ملکی بوجود نیاید باید اصولی و قانونی عمل کنید در غیر اینصورت مجبور می‌شوید جهت اخذ حکم تخلیه مستأجر به وکیل تخلیه ملک مراجعه کنید.

از آنجا که دعاوی در رابطه با تخلیه ملک به چند صورت صورت می‌گیرد اما افراد باز هم به دلیل ناآگاه بودن از قوانین در طرح دعوای اشتباه می‌کنند. اگر دادخواست غیرمرتبط باشد در نهایت دعوا رد می‌شود. در نهایت، اینکه

به ثبت می‌رساند. اگر دادخواست غیر از این مرحله به ثبت برسید ناقص بوده و تنها هزینه و وقت هدر می‌رود.

به این نوشته رای دهید
[کل: 2 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *