محله یافت آباد تهران بورس انواع مبل و مبلمان

یافت آباد بازار مبل ایران
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

محله یافت آباد یکی از قدیمی‌ترین محله‌های شهر تهران است که در منطقه ۱۸ تهران یعنی قسمت جنوبی غربی این شهر واقع شده است. بافت این محله اغلب قدیمی است و اکثر ما با شنیدن نام آن یاد بازار مبل یافت آباد تهران می‌افتیم. اکثر واحدهای تجاری این محله در حوزه چوب و مبلمان فعالیت می‌کنند و همین باعث رونق اقتصاد و کسب و کار در آن شده است.

ساختمان‌های مسکونی این محله اکثراً از نوع املاک اوقافی هستند و به همین دلیل قیمت خانه محله یافت آباد از دیگر قسمت‌های شهر تهران کمتر است. موقعیتی که یافت آباد دارد به این شکل است که از شمال به خیابان شهید مهتدی، از سمت جنوب به بزرگراه آزادگان، از سمت شرق به خیابان الغدیر و از سمت غرب نیز به خیابان هاشمی ختم می‌شود. در ادامه بیشتر با این محله زیبا و قدیمی آشنا می‌شوید.

پیدایش و تاریخچه محله یافت آباد

منطقه یافت آباد در گذشته از توابع شهرستان ری بوده که «غار و فشاپویه» نامیده می‌شد. در تقسیم‌بندی‌های سال ۱۳۰۰ این شهر مرکز بخش غار بود که به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می‌شد. در حال حاضر غار غربی همان یافت آباد کنونی است که جاده‌های قدیم کرج، شهریار و نیز جاده قم از شمال، از مرکز و شرق آن عبور می‌کند.

دلیل نامگذاری این محله به «یافت آباد» این است که پس از فوت محمدشاه و پناهنده شدن حاجی میرزا آقاسی به شاه عبدالعظیم، ناصرالدین شاه که چهارمین پادشاه قاجار بود،‌ حدود ۱۵۰ سال قبل زمین‌های بکر و خالی از سکنه این منطقه را تصاحب کرد. پس از آنکه این منطقه را تصاحب کرد نام آن را «یافت آباد» گذاشت که به معنای «من یافتم» می‌باشد.

کسانی که محله یافت آباد زندگی می‌کنند به خوبی می‌دانند که با وجود گذشت سال‌ها هنوز هم آثاری از دوران ناصرالدین شاه در این محله دیده می‌شود. یک نمونه آن حمامی است که در جنوب شرقی یافت آباد وجود دارد. دلیل اینکه هر آنچه در این محله وجود دارد در آخر به کلمه «آباد» ختم می‌شود باور مردمان این محله بوده است. از آنجا که در این منطقه آبادی وجود نداشته، مردم آن زمان بر این اعتقاد بوده‌اند که با اضافه کردن کلمه «آباد» به جای جای این محله، تبدیل به محله‌ای آباد و آبادانی می‌شود!!

خوانین یافت آباد

آخرین کدخدای محله یافت آباد «عبدالکریم تقدیسی» بود که فردی باسواد و شهرت بسیاری از نظر مردم داری داشت. او با تلاش‌های و پیگیری‌های زیاد، موفق شد سندهای اعیانی را برای برخی از زمین‌های یافت‌آباد بگیرد. بعد از آن، زمین‌ها را به مردم واگذار کرد و باعث بهبود وضعیت یافت‌آباد و ساکنان آن شد. مردمان اصیل یافت‌آباد از وی به نیکی یاد می‌کنند.

بازار مبل خلیج فارس

یافت آباد چگونه گسترش پیدا کرد؟

اولین مردمانی که در یافت آباد تهران زندگی می‌کردند شغل اصلی آن‌ها کشاورزی و دامپروری بود. چرا که این تنها منبع درآمد اصلی آن‌ها به شمار می‌رفت. از طرفی خوراکی‌های دیگر مانند صیفی، شتوی، انگور و سیب نیز فراوان‌تر از مناطق دیگر در این محله بدست می‌آمد. همانطور که گفته شد در محله یافت آباد دو حمام قدیمی توسط ناصرالدین شاه ساخته شده بود.

در اوایل دهه ۱۳۴۰ کارخانه‌ها ساخته و شروع به رشد کردند که همگی در حوزه تولید شیر پاستوریزه فعالیت می‌کردند. همین امر باعث شد که یافت آباد از نظر اجتماعی و اقتصادی موقعیت بهتری پیدا کند و به دنبال آن کارخانه‌های لبنیات پاک، جنرال مکانیک، بافندگی نخ کاری، بیمارستان توانبخشی و… شروع به رشد و فعالیت کردند.

در سال‌های اخیر نیز صنعت مبلمان‌سازی و دکوراسیون داخلی در یافت آباد زبانزد عام و خاص شده و این محله را دستخوش تغییرات بسیاری از نظر اقتصادی و جایگاه اجتماعی کرده است.

بازار مبل یافت آباد تهران

یکی از بزرگترین و بهترن بازارهای مبل ایران بازار مبل یافت آباد تهران است که انواعی از مبل‌ها از جمله: استیل، راحتی و کلاسیک در آن یافت می‌شود. واقعاً اسم مناسبی برای این محله انتخاب شده است: «یافت آباد»!! چرا که انواعی از مبلمان در آن یافت می‌شود. در خیابان اصلی بازار مبل یافت آباد که چندین سال پیش با نام خیابان یافت آباد شناخته می‌شد، بورس مبل یا بورس چوب یافت آباد از شهرت خاصی برخوردار است. این خیابان پر است از مغازه‌هایی که اجناس آن‌ها از چوب است.

بازار مبل شماره یک ایران

بازار مبل شماره یک ایران که با نام بازار مبل یافت آباد می‌شناسند از چهارراه یافت‌آباد شروع شده و تا خیابان محمدی ادامه دارد. پنج ورودی اصلی با نام‌های سرای حافظ، سرای مولوی، سرای سعدی و سرای فردوسی ورودی اصلی این بازار را تشکیل می‌دهند. تمامی امکاناتی که شما فکرش را بکنید از جمله پارکینگ اختصاصی، پله‌های برقی، آسانسور، کافی شاپ، سرویس بهداشتی مرتب و… در این بازار بزرگ وجود دارد.

بازار مبل محله یافت آباد تهران

محله های یافت آباد تهران

سرای محله یافت آباد

در محله یافت آباد تهران مؤسسه آموزشی وجود دارد که به آن سرای محله یافت آباد نیز می‌گویند که در خیابان هاشمی واقع شده است. سرای محله یافت‌آباد یکی از چهار مؤسسه آموزشی در این محله می‌باشد که در نزدیکی پاساژ بهاران قرار گرفته است.

عرب آباد

محله عرب‌آباد یک محله کوچک در جنوب غربی یافت‌آباد است که از نظر جغرافیایی در مجاورت بزرگراه کمربندی غرب تهران آزادگان واقع شده است. ساکنانی که در گذشته در این محله زندگی می‌کردند از قبایل عشایر عرب و قبایل بیابان‌نشین بوده‌اند و به همین خاطر نام آن را «عرب‌آباد» گذاشته‌اند. اطراف این محله را خیابان‌های شهید باقری، طاهری و بابایی احاطه کرده است.

ارشدآباد

محله ارشد آباد که بافت جمعیتی آن را اغلب مهاجرنشینان تشکیل می‌دهند در سال‌های پس از انقلاب شکل گرفته و بوجود آمده است. موقعیت این محله میان خیابان‌های شهید محمدحسن سلطانی، شهید باقری، طاهری، و بزرگراه کمربندی غرب تهران می‌باشد.

از محله‌های دیگر یافت‌آباد می‌توان به: شهرک امام خمینی، شهرک مسلمین، یوسف‌آباد، ترک‌آباد، محله نسترن، سرقنات و کوچه اراکی‌ها اشاره کرد.

به این نوشته رای دهید
[کل: 1 میانگین: 4]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *