باغ فردوس تهران کجاست؟

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

باغ فردوس در شمال شهر و در منطقه ۱ قرار دارد. این محله نام خود را از عمارت باغ فردوس گرفته است. باغ فردوس در نزدیکی میدان تجریش قرار دارد. این محله در شب جلوه ی زیبایی دارد که برای ساکنین محله دارد.

تاریخچه باغ فردوس

بعد از درگذشت محمد شاه، زمین‌های اطراف بلغ توسط ناصر الدین شاه خریداری شد و این باغ وسیع‌تر شد.و به این باغ به دخترش به عنوان هدیه عروسی داد. داماد دوست محمد خان داماد دوست محمد خان معیرالممالک، پسر دوستعلی خان نظام الدوله که خود معمار مشهوری در آن زمان بود. معماری ساختمان جنوبی این باغ را به دست گرفت و پس از اتمام مراسم عروسی در همان باغ برگزار کرد.

به دلیل عدم رسیدگی کافی، پس از مرگ وی، این باغ رو به خرابی رفت. تاجری شیرازی به نام حاجی میرزا حسین، از دوستعلی خان باغ فردوس را خرید و تعمیر کرد.

درسال ۱۳۱۶، مدرسه شاپور تجریش به دستور وزیر معارف در این مکان احداث شد. این باغ در دهه پنجاه، به دفنر برنامه ریزی جشن‌های ملی تبدیل شد و پس از انقلاب اسلامی به صدا و سیما واگذار شد. در سال ۱۳۸۱ موزه سینمای ایران در این عمارت افتتاح شد. و در سال ۱۳۷۶ این باغ به عنوان یکی از آثار ملی کشور به ثبت رسید.

تاریخچه باغ فردوس

باغ فردوس یکی از جاذبه های تاریخی شهر تهران است.

موزه سینما

این موزه در سال ۱۳۷۳ با هدف جمع آوری، میراث سینمای کشور را به نمایش گذاشته است.

و با همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران شروع به کار کرد. در این مسیر هنرمندان زیادی تلاش‌های انکارناپذیری انجام داده‌اند، هنرمندانی از جمله عزت الله انتظامی، عباس کیارستمی و ….

در اسل ۱۳۸۱ حدودا ۴ سال بعد توسط رییس جمهورر وقف آقای خاتمی، موزه سینما به عمارت باغ فردوس انتقال یافت.

تالار آغازگران

در این تالار با اولین تصویربرداری‌های تاریخ سینمای کشور را خواهیم دید که با نخستین تجهیزات در حوزه تولید فیلم و تصاویری از نخستین فیلم سازان ایرانی، روبرو خواهید شد. که از بارزشترین مجموعه‌های این تالار است.

تالار آغازگران

تالار معاصران

در این تالار بیش از ۷۰۰ تصویر پرتره از کارگردان، صدابردار، بازیگر، صدابردار و فیلمبردار، آهنگساز و … وجود دارد. و نمونه های برجسته ای از طراحی های صحنه و لباس در این تالار می‌توانید ببینید.

بخش‌های  اختصاصی پوران درخشنده، رخشان بنی اعتماد، ساموئل خاچیکیان، داریوش مهرجویی، عزت اللله انتظامی و چند بازیگر مشهور کشور در این تالار قرار دار. که جلوه زیباای به این تالار بخشیده است.

تالار افتخارات و جوایز بین الملل

در این تالار شیر وینز، خرس برلین، نخل طلایی کن و دیگر جوایز جهانی سینمای ایران قرار دارد. و پوسترهایی از فیلم‌های ایرانی راه یافته به جشنواره جهانی در این تالار قابل مشاهده است.

نمایشگاه سینمای کودک و نوجوان

در این تالار تصاویری دست اندکاران سینمای کودک و بازیگران، قرار دارد که شما را به دوران کودیکتان می برد.

نمایشگاه سینمای کودک و نوجوان

نمایشگاه سینمای دفاع مقدس

در این قسمت تصاویر بازیگران، فیلم‌ها، کارگردانان و عوامل فیلم‌های جنگی قرار دارد.

تماشاخانه

در این قسمت تلاش شده تا سینماهای دهه ۳۰ و ۴۰ کشور شبیه‌سازی شود. نخستین تصاویر سینمای ایران روی صندلی‌های چوبی سینما به نمایش در می‌آمده که در اینجا شما را به صد سال قبل می‌برد.

شاه نشین عمارت (غرفه علی حاتمی)

در این بخش علی حاتمی را پشت میز تدوین فیلم حاجی واشنگتن به همراه عزت الله انتظامی بازیگر نقش اول آن را می‌توان مشاهده کنید.

تالار نام آوران سینمای ایران

در این تالار کاملا تاریک است که ناگهان نور فلاش عکاسان و صدای تشویق حضار تالار را روشن و پر هیاهو می‌شود.

نمایشگاه صدا و دوبله

 در اینجا ابزار‌های قدیمی صدابرداری، غرفه علی کسمایی (پدر دوبله ایران) و اولین فیلم های دوبله شده را در اینجا می توان مشاهده کرد.

خانه فرهاد

بخش جالب این باغ این قسمت است که شما می‌توانید یادگارهایی از وسایل شخصی، سازهای او و کتابهایش در فضایی که صدای دلنشین فرهاد پخش می شود، مشاهده کنید.

امکانات باغ فردوس تهران

کافه باغ فردوس : در این کافه برای گذارندن لحظاتی فرح بخش، مکان بسیار مناسبی است. در غرب عمارت بالای سینما تو گراف که دو محوطه به نام پالت و تراس أفتاب مهتاب و یک فضای بسته هم دارد و المان‌های سینمایی در منو استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره باغ گیاه شناسی تهران

سالن‌های سینما : در این باغ سه سالن سینماایی از جمله سینما تمدن، فردوس، توگراف قرار دارد که فیلم های روز سینما در آِن‌ها پخش می‌شود.

کافه ویونا: کافه معروف و زنجیره ای که در سمت چپ باغ و بعد از ورودی باغ قرار دارد.

کتاب فروشی: در ورودی این کتابخانه یک تلویزیون قرمز رنک روی چهارپایه قرار دارد که نوشته شده به جاش کتاب بخونین و شما را به کتاب روشی حوض نقره هدایت می‌کند.

درورودی این باغ، قسمتی که به عرضه محصولات فرهنگی از جمله کتاب و پوستر می‌پردازد.

فروشگاه‌های در پایین عمارت که محصولاتی از قبیل پوشاک و شیرینجات و شکلات و صنایع دستی را عرصه می‌کنند.

امکانات باغ فردوس تهران

مسیر دسترسی به باغ فردوس تهران

مسیرهای دسترسی به باغ فردوس با حمل و نقل عمومی به صورت  زیر انجام می‌شود:

ایستگاه خط ۱ مترو تجریش و پس از خارج شدن از ایستگاه باید ۱۵ دقیقه در سمت جنوب خیابان ولیعصر پیاده روی کنید تا به این عمارت برسید.

با اتوبوس های تندرو یا بی آرتی باید لز اتوبوس‌های مسیر تجریش ـ راه آهن استفاده کنید. و در ایستگاه باغ فردوس پیاده شوید.

با مینی بوس خط تجریش به ولنجک به خیابان ولیعصر رفته  و عمارت پیاده شوید.

اگرقصد داردید با وسیله نقلیه شخصی به باغ فردوس بیایید. جای پارک در اطراف باغ سخت پیدا می‌شود. بهتر است که در یکی از کوچه‌های اطراف، ماشین خود را پارک کنید. و نزدیک ترین پارکینگ عمومی، میدان تجریش می‌باشد.

برای بازدید این باغ بهتر است که همه روزه از ۹ صبح تا ۵ عصر،جمعه ها و اعیاد تعطیل ۲ بعد از ظهر تا ۵ عصر مراجعه کنید.

به این نوشته رای دهید
[کل: 6 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *