برای ساخت ساختمان مسکونی به چه مواردی نیاز است؟

برای ساخت ساختمان مسکونی به چه مواردی نیاز است؟
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

ساخت ساختمان مسکونی از مراحل متفاوتی تشکیل شده که از خرید زمین و گرفتن مجوزها شروع شده و تا اجرای محوطه سازی ادامه خواهد یافت. در این مقاله اطلاعاتی درمورد مراحل ساخت زمین مسکونی به شما ارائه می‌کند.

مراحل ساخت خانه و زمین مسکونی

مراحل مراحل ساخت خانه و زمین مسکونی به شرح زیر است:‌

خرید زمین

رای ساخت زمین مسکونی، یکی از آسان‌ترین مراحل اقدام به خرید زمین است که برای خرید زمین یا خرید ملک کلنگی  باید مراحلی انجام شود که استعلام گرفتن از شهرداری یکی ‌از آن‌ها است.
دقت بسیاری در مرحله ساخت زمین مسکونی انجام دهید، ممکن است سند ملک یا زمینی می‌خواهید بخرید در رهن بانک باشد. در این زمینه تحقیقات کاملی انجام شده که این اطمینان خواهد داد که سندی که در گرو کسی نیست هم بتواند به منظور ساخت ساختمان مسکونی با آن سند تمامی مجوز‌ها را بدست آورید.


این نکته مهم را برای خرید زمین مسکونی فراموش نکنید که برای ساخت خانه مسکونی زمین‌های دو بر بهترین زمین‌ها است و داشتن پنجره‌های زیاد در بناهای این زمین دلیل آن می‌باشد و در این صورت به داخل خانه نور زیادی هدایت می‌شود.
خانه‌های کلنگی یا زمین‌هایی که در مناقصه بانک یا در مرحله انحصار وراثت هستند قیمت های مناسب و گزینه بسیار خوبی برای ساخت ساختمان مسکونی هستند.

اخذ مجوزهای مورد نیاز

از ابتدا اخذ مجوز ساختمان شامل مراحل زیر است:
تشکیل پرونده، بازدید، دستور نقشه، طراحی نقشه معماری، پرداخت عوارض، تهیه مدارک پیش‌نویس چاپ پروانه یا مجوز ساخت، در این زمینه برای تشکیل پرونده شما باید به دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه کنید و مدارکی که شهرداری در سامانه مشخص کرده را کامل نمایید و و مدارکی به طورمثال کپی و اصل شناسنامه و کپی و اصل سند و کارت ملی مالکین یا مالک و برگه تصویه حساب عوارض نوسازی ملک در سال‌های گذشته را خواهد داشت.

پس از تشکیل پرونده، مرحله بازدید از ملک است که در آن مواردی همچون عرض گذر، اندازه‌گیری ابعاد ملک، بنای موجود، موقعیت مجاورین در صورت داشتن مواردی از قبیل پخ در بنا اندازه‌گیری خواهد شد.

بستن قرارداد با پیمانکار از مراحل اولیه ساخت ساختمان مسکونی

برای ساخت خانه مسکونی، گروه مهندسین ناظر ساختمان باید به منظور انجام عملیات مختلف ساخت ساختمان مسکونی چند پیمانکار را به مالک ملک معرفی و از میان آن‌ها یک مورد را انتخاب کنید.
پیمانکاران الزاما توسط مهندسین ناظر معرفی نمی‌شوند و در بسیاری از موارد، مالک می‌تواند پیمانکار مورد نظر خود را انتخاب و با او قرارداد ببندد.
اولین گام عملی از مر احل ساخت خانه، این مرحله از مراحل ساخت خانه مسکونی است.

گودبرداری

گودبرداری یا پی کنی اولین مرحله از مراحل عملیاتی ساخت زمین مسکونی است.
یک نقشه اولیه‌ای که توسط مهندس سازه تهیه شده که فونداسیون با چه طول و عرضی و تعداد طبقات یک ساختمان باید چطور اجرا شود.
برای خانه‌های با تعداد طبقات کم که زیرزمین و پارکینگ ندارند، عمق یک متر یا حتی کمتر عمدتا براساس تعداد طبقات انجام می شود. گودبرداری برای ساختمان‌های با طبقات زیاد و برج‌ها تا رسیدن به پی زمین ادامه خواهد یافت.

مقاوم سازی از مراحل مهم ساخت ساختمان مسکونی

مرحله بعدی بعد از پی کنی و گودبرداری، بررسی کردن از لحاظ وضعیت استحکام است که این کار توسط مهندس سازه انجام خواهد شد و اگر نیاز به مالک مشخص شود که به چه سبکی از مقاوم سازی نیاز دارد.
برای مقاوم‌سازی بیشتر باید با توجه به شرایط زمین از مالک خواسته شود که برای اطمینان بیشتر از استحکام زمین باید یک یا دو ردیف دیوار سنگی ایجاد کنید.

مقاوم سازی از مراحل مهم ساخت ساختمان مسکونی

اجرای بتن ساختمان

پس از خاک برداری و مرحله مقاوم سازی و پیش از اجرای فونداسیون، بتن باید اجرا شود که نام‌های متفاوت دیگری به طور مثال کم سیمان (سبک)، بتن نظافتی و لاغر گفته می‌شود.
به منظور آماده‌سازی بستر خاک برای پی‌ریزی و جلوگیری از خوردگی آماتورها که توسط این نوع از بتن دارای ضخامت ۱۰ الی ۱۵ سانتی‌متر که عیار سیمان آن۱۵۰ کیلوگرم است انجام خواهد شد.
در واقع با هدف مقاوم‌سازی بیشتر و همچنین ترازکردن سطح داخل پی استفاده از بتن انجام می‌شود و باعث کیفیت اجرای فونداسیون ساختمان مسکونی شما خواهد شد.

آرماتوربندی فونداسیون در ساخت ساختمان مسکونی

فرآیند آمارتوربندی فونداسیون توسط مهندس ناظر و مهندس سازه انجام خواهد شد که به شما حجم میلگرد‌ها و با چه قطری مورد نیاز است را اعلام می‌کند.
با استفاده از میلگرد تمام سطح بنا در آماتوربندی شبکه‌بندی خواهدشد. و با استفاده از جوشکاری یا سیم آرماتوربندی این شبکه‌های میلگردی را به هم متصل می‌کنند.
در هنگام واردآوردن فشارهای کششی(زلزله) به این اتصالات باید تحمل تمام نیرو را داشته باشند که این به محکم بودن اتصالات بستگی دارد.

قالب‌بندی فونداسیون

درواقع اجرای فونداسیون و آرماتوربندی آن با قالب‌گذاری و بتن ریزی انجام می‌شود. تماس مستقیم بتن با خاک موجب خواهد شد رطوبت آن خیلی سریع از بین برود و کیفیت بتن پایین خواهد آمد.

بتن ریزی

آخرین مرحله از اجرای فونداسیون ساختمان بتن‌ریزی است که بعد از چیدن آرماتورها و قرار گرفتن قالب‌ها، فضای ‌آن باید با استفاده از بتن به صورت کامل پوشانده شود.
زمانی که بتن‌ها شکل می گیرند پس از بتن ریزی، قالب‌ها جدا و برای اجرای اسکلت آماده خواهد شد.

اجرای اسکلت کاری در ساخت ساختمان مسکونی

برای ساخت و اجرای اسکلت خانه از انواع اسکلت فلزی یا بتنی استفاده خواهد شد که هر دو باید قابل اطمینان باشند. ساخت و اجرای اسکلت فلزی هزینه بیشتری دارد. اما کارفرمایان صلاح می‌دانند که از اسکلت بتنی استفاده شود.
اولیت در اجرای اسکلت‌ها ستون‌ها هستند که ساخته شود بار بیشتری را تحمل کنند. اول باید ستن‌های وسط مربع و سپس ستون‌های کناری و ستون‌های گوشه ها باید زده شود. راه‌پله‌ها بعد از ساخت شتون‌ها ساخته خواهد شد و سپس به سراغ ساخت طبقات بروید.

اجرای اسکلت کاری در ساخت ساختمان مسکونی

اجرای سقف

اجرای سقف از لحاظ فرآیندها و ابزارهایی که استفاده می‌شود شبیه اجرای کف ساختمان می‌باشد. در اجرای سقف فاصله میان آرماتورها با استفاده از تیرچه یا سایر وسایل سقف پوشیده خواهد شد.
گزینه‌های متفاوتی برای اجرای سقف وجود دارد که شامل سقف تام، سقف یوبوت، سقف تیرچه و بلوک، سقف تیرآهن، سقف کوبیاکس است.

دیوارچینی

آخرین مرحله از فاز اولیه اجرای ساختمان دیوارچینی است شامل دیوارهای بیرونی و داخلی ساختمان می‌باشد.
برای اجرای دیوارها می‌توان از سفال، دیوارهای پیش ساخته، بلوک‌های سبک و یا آجر استفاده کنید. دیوارچینی عمدتا بعد از تکمیل شدن طاق انجام خواهد شد که در ایران اکثریت از آجر برای دیوارچینی استفاده می کنند.

اجرای نما در ساخت ساختمان مسکونی

نمای یک ساختمان شامل دو بخش خارجی و داخلی است که برای بخش نمای خارجی یا انواع نمای بیرونی ساختمان از سنگ‌هایی مانند مرمر، تراورتن و یا آجرنما مورد استفاده می‌شود.. و در نمای داخلی برخی مواقع از گچ و یا سرامیک‌های سایز بزرگ و یا سنگ‌های تزیینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نصب کابین آسانسور

یکی از مراحل نازک کاری ساختمان نصب کابین آسانسور است که با توجه به افرادی که در ساختمان رفت و آمد می‌کنند انجام می‌شود. بودجه‌نهایی در این پروژه مهم است که نصب آسانسور توسط شرکت‌های متخصص انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: قوانین آپارتمان‌نشینی در مورد آسانسور چیست؟

اجرای کابینت آشپزخانه

اجرای کابینت آشپزخانه و کابینت سرویس بهداشتی از آخرین مراحل اجرایی است که از دو سبک مدرن با سنتی می‌توان استفاده کرد که باید از طراحان دکوراسیون داخلی کمک گرفت.

نصب چینی بهداشتی

اقدام به نصب کاسه روشویی، نصب فلاش تانگ، نصب توالت فرنگی و سنتی از مراحل ساخت خانه مسکونی است برای نصب آن باید از نصاب حرفه‌ای استفاده کرد.

نصب کمدهای دیواری

برای نصب کمددیواری باید از فضای بدون استفاده خانه استفاده شود. البته به تعداد افراد و فضای داخلی ساختمان بستگی دارد.

نقاشی و دکوراسیون داخلی مرحله آخر ساخت ساختمان مسکونی

در این مر حله بستگی به سلیقه اعضای خانواده دارد. نقاشی ودکوراسیون خانه براساس رنگ، پرده‌ها، مبلمان، فرش و دیگر تجهیزات دکوری خانه درنظر گرفته می‌شود.

هزینه ساخت در ساختمان مسکونی

هر کدام از موراد بالا هزینه‌های مجزایی دارند که در آخر مجموعه آن‌ها قیمت ساخت خانه را تشکیل می‌دهند. هزینه ساخت خانه براساس قیمتی برآورد می‌شود. دیگر هزینه‌های قیمت ساخت خانه به شرح زیر است:
• هزینه سفت کاری از قیمت ساخت خانه
• هزینه نازک کای از قیمت ساخت خانه
• هزینه تاسیسات برقی از قیمت ساخت خانه
• هزینه تاسیسات مکانیکی از قیمت ساخت خانه

هزینه ساخت در ساختمان مسکونی

هزینه‌های جواز ساخت

هزینه‌های جواز ساخت به شرح زیر است:

  • هزینه‌های نظام مهندسی شامل: نظارت – اجرا- نقشه‌برداری – طراحی
  • بیمه اجباری کارگران کارگاه ساختمانی در برابرر حوادث غیرمترقبه
  • هزینه مالیات و دارایی
  • هزینه ثبت اسناد و املاک، تنظیم تقسیم نامه یا سند تفکیکی
  • هزینه های آزمایشات شامل: مکانیک خاک – جوش – بتن
  • پسماند و نوسازی شهرداری در دوران ساخت
  • هزینه انشعابات و نیرو رسانی شامل آب، برق، گاز، تلفن
  • دفتر اسناد رسمی جهت انتقال مالکیت
  • هزینه خلاف ساخت مازاد بر جواز، ماده صد، جواز ساخت و عوارض
  • بیمه مسئولیت مدنی و بیمه تضمین کیفیت ساختمان
  • هزینه خدمات و گواهی تایید سازمان آتش نشانی شهرداری
  • تهیه شناسنامه فنی ملک – در حال حاضر برخی شهرها
  • هزینه بنگاه معاملات ملکی جهت تنظیم مبایعه نامه و سند فروش
به این نوشته رای دهید
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *