وام مسکن بازنشستگان چیست و چه شرایطی دارد؟

وام مسکن بازنشستگان چیست و چه شرایطی دارد؟
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

هر زمان که کلمه بازنشستگان به گوشتان می‌افتد اولین جمله به ذهنتان می‌رسد افراد به شدت تنهایی در خانه یا در پارک‌ها مشغوله خواندن روزنامه هستند. این فکر که این افراد بعد از گذشت سالها موفق به خرید خانه نشده‌اند و می‌خواهند با گرفتن وام موفق به خرید خانه شوند.
وام بازنشستگان یکی از وام‌های مسکن است.


براساس گزارش مرکز آمار ایران در طی ۱۰ سال گذشته تعدادی کمی صاحب خانه می‌شوند و رو به کاهش است. کلا تعداد کمی صاحب خانه شده‌اند و یک سری از صاحبخانه‌ها ملک خودشون از دست دادند.

بازنشستگان در ایران در بخش های مختلفی هشتند به طور مثال :
بازنشتگان بانک صادرات، بانک تجارت، تامین اجتماعی، ملت، نیروهای مسلح، فرهنگی، لشکری، شرکت نفت، کشوری، سپاه.


چند سوال در مورد بازنشستگان کل ایران بیان می شود آیا همه افراد برای خرید خانه در طول سالهای خدمت توانسته اند اقدام کنند؟ آیا با توجه به شرایط زندگی و اجتماعی مبلغ خرید ملک را به این افراد فرصت داده شده است؟
به احتمال زیاد این افراد خانه ای برای خودشان تهیه نکرد‌ه‌اند و در دوران بازنشستگی به فکر خرید خانه افتاده‌اند.


در این مقاله به بررسی انواع وام مسکن بازنشستگان می‌ پردازیم :


• وام مسکن بانک صادرات ملت
• وام مسکن تجارت
• وام مسکن تامین اجتماعی
• وام مسکن ملت
• وام مسکن نیرو‌های مسلح
• وام مسکن فرهنگی
• وام مسکن لشکری
• وام مسکن شرکت نفت
• وام مسکن کشوری
• وام مسکن سپاه

وام بازنشستگان

وام مسکن

بسیاری از زوجین و جوانان و افراد بازنشسته دنبال خرید خانه هستند. با توجه شرایط جامعه یک سرمایه گذاری پر سود به علت‌های مختلف هست. افراد جامعه می‌خواهند تحت هر شرایطی که شده یک خانه‌ای هر چند کوچیک خریداری کنند.


با توجه به تسهیلاتی که از سمت بانک ها داده می‌شود مثل تسهیلات وام مسکن که به وسیله آن افراد به صورت یکجا مبلغ خرید خانه را تقبل نکنند بلکه به کمک این تسهیلات از بانک وام بگیرند. معمولا کسایی که درخواست این وام می کنند از پس این وام بر می‌آیند.


هر کشور با توجه به بودجه و امکانات تسهیلاتی را در اختیار مردم قرار می‌دهد که با کمک آن تسهیلات به هدفی که دارند رسیدگی کنند. یکی از این تسهیلات وام مسکن است. از آنجایی که خیلی از افراد نمی‌توانند به صورت یکجا مبلغ زیاد خرید خانه را متقبل شوند، وام مسکن یکی از گزینه‌های پیش‌روی این افراد است. درخواست کنندگان این نوع وام معمولا از پس باز‌پرداخت آن بر می‌آیند.

وام مسکن چقدر است؟

وام مسکن به نوع وام و تسهیلاتی که به اینکه فرد، شرایط دریافت را داشته باشد بستگی دارد. اعداد این وام متفاوت است و از بیست تومان شروع می‌شود تا در بعضی از شرایط به ۲۵۰.۰۰۰ میلیون هم می‌رسد.

انواع وام بازنشستگان

انواع وام بازشستگان یعنی هر سازمانی وام های مختلفی را با توجه به شرایط و بودجه خاصی که دارد، در اختیار بازنشستگان قرار می دهد.
با توجه به شرایط بالا این وام‌ها مقدار مشخصی برای خرید لوازم خانه تا خرید خانه که به بازنشستگان پرداخت می‌‌کنند.
این وام بازنشستگان در حال حاضر(سال ۹۹) ۷ میلیون تومان نسبت به سال پیش که ۵ میلیون تومان افزایش قیمت پیدا کرده است.
اما به طور مثال صندوق بازنشستگان،پس انداز، رفاه کارگران صنعت نفت در قسمت‌های زیر وام می‌دهد.


وام ازدواج،وام تحصیلی، وام فوت، وام ایثارگران، وام مصوبه، وام جامع و وام ودیعه مسکن وام‌های صندوق بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارگران صنعت نفت است.

همه نیروهای ارتش، سپاه،وزارت دفاع، نیروی انتظامی،ستاد کل نیروهای مسلح زیر نظر نیروهای مسلح هستند. دو هدف اصلی این سازمان از این قبیله برای بالا بردن وضعیت معشیت و بالا بردن جایگاه آنان است.


سال ۹۸ سنوات بین ۴۰ تا ۵۰ هزار وام قرض الحسنه به بازنشستگان نیروهای مسلح پرداخت شد. اما در سال ۹۹ با همکاری قرض الحسنه مهر در سقف ۱۰۰۰ میلیارد برای ۲۰۰ هزار نفر به صورت قرض الحسنه پرداخت شد.

بازنشسته برای دریافت این وام باید ثبت نام کند و برای دریافت این وام نیاز نیست حضوری برود. بلکه از طریق پیامک در خصوص میزان اختصاص یافته مطلع می‌شود. این وام به افرادی که تاکنون وام دریافت نکرده‌اند تعلق می‌گیرد. و بقیه وام‌ها به بازنشستگانی به طور مثال کمک هزینه خرید جهزیه برای فرزندان بازنشسته ۱۰ میلیون تومان و وام قرض الحسنه درمان در زمینه پیوند اعضا و بیماری‌های با هزینه‌های بالا ۱۰ میلیون تومان تعلق می گیرد. همه وام‌ها به صورت قرض الحسنه و بیمه شده است.

تعداد صاحبخانه‌ها در کشور

با توجه به گزارش آمار ایراان صاحب خانه شدن مردم ایرانی طی ۱۰ سال گذشته روند رو به کاهش داشته است. و طی سر شماری که در سال ۱۳۸۵ ۶۲.۲ درصد بوده است. با این حال پس از سرشماری سال ۹۰ مشخص شد که مقدار ۵.۶ از صاحبان خانه کم شده است و این نرخ در امسال به ۵۶.۶ درصد رسیده است.


اگر بخواهیم میزان صاحبخانه بودن در سال ۸۵ را با سال ۹۵ مقایسه کنیم به میزان ۷.۶ درصد از تعداد صاحبخانه‌ها کم شده و به میزان ۷.۸ درصد به تعداد مستاجرین اضافه شده است.
یکی از بهترین راه های گرفتن وام مسکن برای افراد مستاجر هست.

 تعداد صاحبخانه‌ها در کشور

وام مسکن بازنشستگان

با توجه به انواع مسکن‌ها باید در نظر گرفت که بانک مسکن می‌تواند ۴۰ هزار فقره وام خرید مسکن به بازنشستگان بپردازد، که سقف آن در تهران وشهر‌های بزرگ ۵۰ و سایر شهر‌ها و روستاها ۴۰ میلیون تومان خواهد بود.
بازنشستگان تحت پوشش صندوق‌ها از قبیل کشوری، لشکری و تامین اجتماعی می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.


منابع آن نیز از اقساط برگشتی مسکن مهر تعیین شده است.
بانک مسکن در ابتدا باید تسهیلات تکلیفی خود را در اعطای تسهیلات مسکن مهرو صندوق پس انداز را رعایت کند و بعد تسهیلات مسکن در اولیت بعدی قرار دهید.
در تهران نرخ سود تسهیلات وام مسکن بازنشستگان که شبیه تسهیلات مسکن ۹ و شهر های بزرگ و شهر های بالای ۲۰۰ هزار نفر ۷ و سایر شهر‌‌‌ها و مناطق روستایی ۴ درصد مشخص شده است.

وام مسکن صرفا به واحدهای زیر ۱۵ سال پرداخت می‌شود.
۱۰ سال مدت زمان بازپزداخت این تسهیلات وام مسکن بازنشستگان با احتساب دوران مشارکت مدنی است.

شرایط بازنشستگان متقاضی دریافت وام مسکن

• بازنشسته متقاضی این نوع از تسهیلات نباید خود یا همسرش طی ۱۰ سال اخیر براساس آیین نامه تثبیت شده هییت وزیران صاحب ملکی بوده باشد یا از تسهیلات خرید یا ساخت مسکن استفاده کرده باشد.
• حداقل ۵ سال ازمدت زمان بازنشستگی فرد متقاضی گذشته باشد، بازنشستگان دراولیت با سابقه بازنشستگی بیشتر این تسهیلات هستند.


• دریافت تسهیلات مسکن برای مستمری متقاضی بازنشسته باید کمتر از ماهانه ۳ میلیون تومان باشد.
• دادن وام به متقاضیان بازنشسته بر عهده صندوق‌های بازنشستگی است.

• صندوق‌های بازنشستگی وام بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری ولشکری و تامین اجتماعی باید بازپرداخت تسهیلات مسکن را تا زمان تسویه کامل ضمانت کنند.
• باز پرداخت اقساط این وام از حقوق بازنشستگان کم می‌شود و صندوق بازنشستگی مکلف به واریز اقساط این وام حداکثر ۱۰ روز از تاریخ پرداخت حقوق بازنشسته دریافت کننده این تسهیلات به بانک مسکن هستند.

این وام برای خرید خانه به متقاضیان را وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی، سازمان ثبت اسناد و املاک با شرایط احراز اختصاص یا عدم اختصاص ارایه می‌شود.
بانک مسکن هر سه ماه یک بار گزارشی از جریان گرفتن این تسهیلات را به سازمان برنامه و بودجه ارایه بدهد.

به این نوشته رای دهید
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *