دسته بندی و انواع املاک و تعاریف آنها

دسته بندی و انواع املاک و تعاریف آنها
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

در ملکاوی قصد داریم به دسته‌بندی انواع ملک و تعاریف آن‌ها بپردازیم. اما لازم است قبل از هر چیز به واژه «املاک و مستغلات» بپردازیم. تمامی اموال غیر منقولی که در یک ملک مستقر شده باشد «املاک و مستغلات» گفته می‌شود. این موارد شامل زمین، ساختمان، منابع طبیعی، مواد معدنی، محصولات کشاورزی و آب‌های زیرزمینی می‌باشد.
کسب و کارهای فیزیکی که به خرید و فروش ملک، پیش‌فروش ملک و یا اجاره آن می‌پردازند در واقع همان بنگاه یا مشاورین املاک می‌باشند. اکثر اوقات از واژه املاک و مستغلات جهت اشاره به خانه یا ساختمانی که در محدوده‌ای مشخص واقع شده است،‌ به کار می‌برند. اما در اصل این واژه برای کسب و کارهایی است که در حوزه خرید و فروش خانه، رهن و اجاره خانه یا زمین فعالیت می‌کنند.

زمین

شاید در نگاه اول به خودتان بگویید که آیا زمین هم تعریف دارد؟ مگر ساده‌تر از این هم داریم؟ اما همین تعاریف از انواع ملک باعث می‌شود بسیاری از ابهامات شما برطرف شود. در تعریف زمین باید بگوییم که اگر محلی درون آن هیچ‌گونه بنایی ساخته نشده باشد به آن زمین گفته می‌شود. همین زمین‌ها اگر در محل‌های مختلفی باشند ویژگی‌های آن‌ها نیز با هم دیگر فرق خواهد کرد. برای مثال ممکن است این زمین در ارتفاعات بلند مانند تپه باشد یا در زمین تخت و هموار قرار بگیرد.

آپارتمان

اگر تعدادی واحد یکجا گرد هم آمده باشند و در یک ساختمان قرار گرفته باشند اصطلاحا به آن آپارتمان می‌گوییم. ممکن است این واحدها در چندین ساختمان باشند که بازهم واژه آپارتمان برای آن صدق می‌کند. یکی از ویژگی‌های آپارتمان این است که پله، ورودی اصلی، پارکنیگ و حیاط تمام واحدها با یکدیگر مشترک هستند. آپارتمان‌هایی که احداث می‌شوند معمولا در دو طبقه و بیشتر بنا می‌شوند و ممکن از از انواع مختلفی مانند مسکونی، تجاری یا اداری باشند.

آپارتمان

مستغلات

اگر یک خانواده، شرکت و یا یک تولیدی به صورت دربست از ملک استفاده کنند به آن «مستغلات» می‌گوییم. در بیزینس املاک به ملک‌هایی که یکجا فروخته، اجاره یا رهن داده می‌شوند مستغلات می‌گویند.

کلنگی

اگر ملکی غیرقابل استفاده شود و مجبور باشیم آن را تخریب و نوسازی کنیم به آن کلنگی می‌گوییم. دلیل کلنگی بودن ملک این است که عمر مفید آن‌ها بسیار کم است و این در مناطقی یافت می‌شود که از نظر آب و هوایی نامساعد است و یا از مصالح بی‌کیفیت استفاده شده باشد.

ویلایی

شاید در نگاه اول تصور کنیم ملک ویلایی همان ویلاهای مجلل کنار دریا هستند! اما تعریف اصلی ملک ویلایی این است که اگر یک یا دو خانواده در ملکی که دارای حیاط باشد زندگی کنند عموما به آن ملک ویلایی می‌گوییم. در واقع ملک‌های کلنگی که قابل سکونت باشند ویلایی هستند.

ویلایی

یکی از ویژگی‌ها و مشخصه‌های ملک‌های ویلایی این است که عموما دو واحدی یا تک واحدی هستند و تعداد طبقات آنها به کمتر از دو تا می‌رسد.

برج

برج‌ها، آپارتمان‌هایی هستند که بیش از ۵ و ۶ طبقه دارند. از ویژگی برج‌ها این است که دارای امکاناتی ویژه مانند برق اضطراری، آسانسور ویژه برای جابجایی وسایل و افراد، پله‌های مخصوص خروج اضطراری و… هستند.

ملک اداری

آپارتمانی که مجوز اداری داشته باشد و حق فعالیت اداری را داشته باشد ملک اداری گفته می‌شود. ملک اداری عمدتا می‌تواند تابلوی مربوط به خود را با مجوزهای لازم نصب کند. رفت و آمد این‌گونه ملک‌ها از داخل خود آن‌ها صورت می‌گیرد. بارها دیده‌اید که مراکز اداری، آموزشگاه‌ها و آرایشگاه‌ها دارای تابلو هستند و رفت آمد هم داخل خود ملک انجام می‌شود. برای فعالیت در ملک‌های اداری باید مجوزهای لازم را از شهرداری اخذ کرد.

ملک تجاری

یکی دیگر از انواع ملک، ملک تجاری است که به محل یا مکانی گفته می‌شد مشرف به خیابان که در آن اقدامات تجاری و بیزینسی انجام می‌شود. این نوع ملک‌ها دارای مجوز رسمی از سازمان‌های مربوطه مانند شهرداری هستند و دارای سند ملک تجاری می‌باشند. یکی از ویژگی‌های ملک تجاری این است که با مجوزی که از سازمان مربوطه گرفته‌اند دارای تابلو در محل ملک خود هستند. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که فرق میان ملک تجاری با ملک اداری چیست؟ تفاوت آن‌ها در فروش جنس است. ملک اداری نمی‌تواند اقدام به فروش جنس کند اما ملک تجاری می‌تواند این کار را انجام دهد.

مجتمع تجاری

مجتمع اداری تجاری

به آپارتمانی متشکل از چندین طبقه تجاری و چندین طبقه اداری مجتمع اداری تجاری گفته می‌شود. اغلب ساختان‌هایی که ترکیبی از این دو هستند دارای امکاناتی ویژه هستند.

باغ

محلی که حاوی درختان زیادی باشد و بنایی نیز در آن قرار بگیرد باغ می‌گویند. محل قرار گیری باغ‌ها اغلب حومه شهر و حتی بیرون از شهر می‌باشد. در محله‌های قدیمی نیز باغ‌ها یافت می‌شوند.

باغ

مغازه

در واقع مغازه‌ها از نوع ملک‌های تجاری هستند اما یک تفاوت جزئی باعث شده که تعریف مغازه از ملک تجاری جدا شود. ویژگی که مغازه باید داشته باشد این است که باید حتما مستقلا به بیرون دسترسی داشته باشد و داخل آن کاملا دیده شود.

مجتمع مسکونی

اگر واحدهای آپارتمان به بیش از ۲۰ تا برسند مجموعه‌ای از آن‌ها مجتمع مسکونی را تشکیل می‌دهند. این مجتمع‌های مسکونی ویژگی که دارند این است که دارای امکانات مخصوصی از جمله لابی، استخر، مشاعات وسیع و… هستند.

به این نوشته رای دهید
[کل: 10 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *