انواع بیمه منازل مسکونی را بشناسید

بیمه منازل مسکونی
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

خانه و اثاثیه بخش مهمی از سرمایه و دارایی شما را تشکیل می‌دهد. از طرفی حادثه‌ها هیچوقت از قبل پیش‌بینی نشده‌اند و ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که هر لحظه ممکن است در آن اتفاقی بیفتد. با نگاه به دنیای اطرافتان می‌توانید این موضوع را متوجه شوید. بیمه منازل مسکونی به شما این امکان را می‌دهد امنیت خانه خود را تضمین کنید. این بهترین راه برای تأمین کردن امنیت خانه است.

در مواقعی که حوادثی مانند زلزله، طوفان، سیل، آتش‌سوزی، انفجار، سرقت و … به وجود بیاید ساخت منزل یا دوباره راه‌اندازی کردن وسایل برای افرادی که درآمد متوسط و یا ضعیفی دارند دشوار خواهد بود. حادثه‌های تحت پوشش بیمه از تنوع بالایی برخوردار هستند، بنابراین شما با بیمه کردن منزل خود خیالتان را از هر نظر راحت می‌کنید. در ادامه به بررسی بیمه منازل مسکونی اعم از بیمه آتش‌سوزی، بیمه زلزله،‌ بیمه سیل و بیمه سرقت می‌پردازیم.

ضرورت بیمه مسکن

احتمال به وجود آمدن حوادث گوناگون و اتفاقات غیرمنتظره به همان اندازه که ممکن است برای خودرو به وجود بیاید، به همان اندازه نیز امکان به وقوع پیوستن آن برای منازل مسکونی نیز وجود دارد. تفاوت این دو در این است که در منازل مسکونی مبالغ و هزینه‌های بالاتری از سرمایه افراد درگیر آن می‌شود. به همین خاطر ضرورت بیمه مسکن اینجا مشخص می‌شود که تا چه اندازه بیمه منازل مسکونی مهم است. هدف بیمه خانه این است که جبران خسارات را در زمان وقوع چنین حوادثی تأمین کند.

انواع بیمه منازل مسکونی

انواع مختلفی از بیمه منازل مسکونی وجود دارد که حوادث متنوعی را پوشش می‌دهد. این حوادث ممکن است مانند سیل و زلزله طبیعی باشند و یا اینکه اتفاقات دیگر همچون آتش‌سوزی و سرقت بوده که همه این‌ها تحت پوشش بیمه منازل مسکونی قرار می‌گیرند.

بیمه آتش سوزی

بیمه آتش‌سوزی یکی از انواع بیمه منازل مسکونی و بیمه ساختمان است که زیرشاخه‌های آن به چند دسته تقسیم می‌شوند. این بیمه منزل شما را در برابر حوادثی مانند آتش‌سوزی، انفجار و یا صاعقه بیمه می‌کند.

بیمه آتش‌سوزی شاخه‌های فرعی هم دارد که با پرداخت حق بیمه می‌توان از خدمات این نوع بیمه بهره برد. شاخه‌های فرعی این نوع بیمه شامل: زلزله، سیل، طوفان، سقوط بهمن، سرقت، تندباد، طغیان آب دریا، ترکیدن لوله آب منزل، گردباد، سقوط هواپیما و شکست شیشه می‌باشد. با توجه به تمامی این حوادث و شناختی که نسبت به منزل و منطقه مسکونی خود دارید شما می‌توانید منزل خود را بیمه کنید. برای مثال خانه‌هایی که در نزدیکی فرودگاه قرار دارند می‌توانند از بیمه سقوط هواپیما استفاده کنند. بنابراین باید با توجه به شرایط منزل و منطقه مسکونی یکی از این انواع بیمه آتش‌سوزی را انتخاب کنید.

بیمه سیل

یکی از دیگر انواع بیمه منازل مسکونی که از زیرشاخه‌های فرعی بیمه آتش‌سوزی است «بیمه سیل» است. شما با پرداخت مبلغی می‌توانید این بیمه را به آپشن‌های بیمه خانه خود اضافه کنید. این بیمه برای منازلی مفید است که در نزدیکی دریا و یا رودخانه قرار دارند. چرا که دریاها و رودخانه‌ها هر لحظه ممکن است طغیان کنند.

چندین عامل وجود دارند که ممکن است باعث بوجود آمدن سیل شوند:

  • طراحی نامناسب رودخانه‌ها
  • ریزش سریع و مداوم برف و باران
  • خراب شدن سیل‌بندها و مخازن آب
  • نفوذناپذیری زمین
  • استفاده نکردن از سیل بند و دیوارهای محافظ
بیمه منازل مسکونی بیمه سیل

بیمه سرقت

بیمه سرقت نیز مانند بیمه زلزله شاخه فرعی بیمه آتش‌سوزی می‌باشد. این بیمه نخستین بار توسط مؤسسه بیمه لویدز لندن خلق شد. سرقت گرفتن غیرقانونی اموال فردی بدون رضایت او. این تعریف زمانی بوجود آمد که مالکیت و خصوصی‌سازی شکل گرفت.

بیمه سرقت که یکی از انواع بیمه منازل مسکونی است سه نوع دارد:

  • ‌ بیمه سرقت از واحدهای تجاری و صنعتی مثل فروشگاه‌ها، کارخانه‌ها، کارگاه‌ها
  • بیمه سرقت از منازل مسکونی
  • بیمه سرقت از بانک‌ها

اگر هر کدام از این نوع بیمه‌های سرقت استفاده کنید،‌ می‌توانید خسارت‌های ناشی از سرقت را از بیمه دریافت کنید. در رابطه با سرقت منزل مسکونی این خسارت‌ها ممکن است در رابطه با گم شدن کالا و وسیله باشد.

شما زمانی بیمه ناشی از به سرقت رفتن وسایل را دریافت می‌کنید که دزدی در شرایطی خاص انجام شده باشد. در این صورت سارق باید با شکستن مرز وارد منزل مسکونی شده باشد. این شکستن مرزها ممکن است در یا پنجره و ایجاد سوراخی در سقف یا دیوار خانه باشد.

پیشنهاد مطالعه:‌ هوشمند سازی ساختمان چیست؟

موارد دیگری نیز وجود دارد که سارقان می‌توانند وارد منازل شوند. مثلا استفاده از کلید‌های ساختگی، مخفیانه وارد شدن، بالا رفتن از دیوار و یا بدست آوردن کلیدهای اصلی منزل بصورت غیرقانونی که در تمام این حالات شما می‌توایند خسارات خود را از بیمه‌گر دریافت کنید.

بیمه زلزله

یکی دیگر از انواع بیمه منازل مسکونی بیمه زلزله است. ما در کشوری زندگی می‌کنیم که زلزله‌خیز است و با توجه به اتفاقات چند سال اخیر که در کشورمان افتاده است می‌توانیم این موضوع را متوجه شویم. مثلا در آخرین زلزله‌ای که برای مردم استان کرمانشاه اتفاق افتاد، می‌توانیم اهمیت این موضوع را درک کنیم.

در ایران به ضدزلزله بودن معماری‌های ساختمان توجه کمتری می‌شود. بنابراین خودتان باید دست به کار شوید و منزل خود را در برابر هرگونه حوادث ناگهانی بیمه کنید که یکی از این اتفاقات زلزله می‌باشد.

برای بهره‌مندی از بیمه زلزله ابتدا باید بیمه آتش‌سوزی را بخرید و سپس بخش فرعی آن یعنی بیمه زلزله را نیز داشته باشید. در این نوع بیمه فرعی شما می‌توانید فقط لوازم و اثاثیه یا اینکه فقط منزل خود را بیمه کنید. حتی می‌توانید هر دو را با هم بیمه کنید که خدمات بیشتری در اختیار شما قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید که این نوع بیمه شامل خسارات و تلفات جانی نخواهد بود.

بیمه منازل مسکونی بیمه زلزله

فسخ بیمه منازل مسکونی

اگر این سوال برای شما پیش آمده که آیا امکان فسخ بیمه های منازل مسکونی وجود دارد باید گفت که این امکان وجود دارد ولی شرایط فسخ هر کدام از بیمه‌ها و شرکت‌های بیمه با همدیگر متفاوت است.

نکات قرارداد بیمه منازل مسکونی

موارد مختلفی در بیمه منازل مسکونی وجود دارد که باید به آن توجه داشته باشید، کاری که شما باید انجام دهید این است که پس از آنکه از تمامی موارد مطمئن شدید فرم‌ها را امضاء کنید.

به این مورد سه مورد در قرارداد بیمه توجه کنید:

  • موارد و شرایط پوشش بیمه چیست؟
  • چه هزینه‌هایی شما باید پرداخت کنید؟
  • در برابر خسارات چه میزان به شما حق بیمه پرداخت خواهد شد؟

به این نوشته رای دهید
[کل: 4 میانگین: 4.3]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *