همه چیز درباره قانون عقب نشینی ساختمان

قانون عقب نشینی ساختمان
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

یکی از خدماتی که شهرداری انجام می‌دهد زیباسازی شهر و پیاده‌سازی کردن طرح‌های جدید است. طرح‌هایی مانند خیابان‌ها و معابر شهری، نوسازی کوچه‌ها و… در پیاده‌سازی کردن این طرح‌ها ممکن است ملک شما در طرح قرار بگیرد. قوانین عقب نشینی ساختمان می‌گوید که شما باید ملک خود را در اختیار شهرداری قرار دهید.

اما ممکن است که همین حالا سؤالاتی برای شما پیش آمده باشد! سؤالاتی از این دست که آیا مالک این حق را دارد که ملک خود را در اختیار شهرداری قرار ندهد؟ اصلا حق و حقوق مالک این وسط چیست؟ مالک از کجا بداند که ملکش در طرح شهرداری قرار گرفته است؟ و سؤالاتی از این قبیل که پاسخ تمامی آ‌ن‌ها در قوانین عقب نشینی ساختمان داده شده است. ملکاوی قصد دارد جزئیات این قوانین را با شما در میان بگذارد.

قانون عقب نشینی ساختمان

قوانین عقب نشینی ساختمان چیست؟

در قوانین عقب نشینی ساختمان اگر طرحی از سوی شهرداری ارائه شود، مالکان موظف هستند طبق طرح‌های گفته شده همکاری و هماهنگی‌های لازم را داشته باشند. از طرفی شهرداری برای املاک اینچنینی خسارات را پرداخت خواهد کرد. این پرداخت خسارات بستگی به ارزش ملک و میزان خساراتی است که وارد شده است.

نحوه اطلاع یافتن از لزوم عقب نشینی ساختمان

قبل از هر چیز هر اطلاعاتی که در خصوص طرح‌های نوسازی باشد در نشریات و روزنامه‌های عمومی اعلام خواهد شد. و قبل از آن‌که این طرح‌ها به مرحله اجرا برسند به مالکان اطلاع می‌دهند. شهرداری برای هر مالکی که در محدوده طرح‌سازی ملکش یا بخشی از آن قرار گرفته باشد، نامه ارسال می‌کند. در این نامه تمام جزئیات اعم از زمان شرکت در جلسه برای تعیین قیمت و زمان تخلیه ذکر شده است.

گاهی اوقات نیز پیش آمده که مأموران شهرداری با حضور در محل طرح با مالکان صحبت می‌کنند.

اخیرا مالکان با برخورد چنین نامه‌هایی اقدام به فروش ملک می‌کنند. همین امر باعث می‌شود افراد با خرید چنین ملک‌هایی مدام با نامه‌های تخلیه شهرداری روبه‌رو شوند. در این مسئله نیاز است که چند نکته را به شما یادآوری کنیم:

قبل از آن‌که ملکی را خریداری کنید حتما به شهرداری آن منطقه رجوع کرده و تمامی اطلاعات لازم را جمع‌آوری کنید.

اطلاعاتی از این قبیل را کسب کنید: عقب‌نشینی، وضعیت تخلفات، وضعیت ملک در طرح‌های حال و آینده شهرداری، متراژ دقیق و اضافه متراژ.

در رابطه با همین مقاله بخوانید: مراحل گرفتن پروانه ساختمان

اجرای قوانین عقب نشینی هنگام اجرای طرح

در قوانین عقب نشنی ساختمان شهرداری طبق قانون این حق را دارد نسبت به طرح‌های نوسازی خود اقدام کند و آن‌ها را اجرا نماید. شما به عنوان مالک طبق این قانون باید با شهرداری همکاری کنید و آن بخش از ملک که نیاز باشد در اختیارش قرار دهید و این به آن معناست که شما به ناچار باید با این قضیه کنار بیایید و مقاومتی هم نداشته باشید.

در طرح‌های اجراشونده شهرداری منافع عمومی به منافع شخصی ارجحیت دارد. پس به دنبال منافع شخصی خود بودن در این مواقع باعث نمی‌شود که شما از حق خود دفاع کنید. بهترین کاری که شما به عنوان ملک می‌توانید انجام دهید این است که از ضرر و زیان بیشتر جلوگیری کنید.

دانستن نکات زیر نیز به شما کمک می‌کند از ضررهای بیشتر جلوگیری کنید:

• اگر مالکی به دلیل اجرای طرح‌های مختلف شهرداری مجبور باشد که ملک خود را تخلیه کند، طبق قانون شهرداری مؤظف است خساراتی که به ملک وارد کرده است را به مالک بپردازد.
• خساراتی که به ملک وارد می‌شود ممکن است به دو صورت باشد: خسارت به عرصه و خسارت به اعیان.
• اعیان همان ساختمان و عرصه نیز زمین ملک است.
• مبلغی که شهرداری بابت خسارت به اعیان می‌پردازد را کارشناسان تعیین می‌کنند.
• اگر خسارت از نوع عرصه باشد، به این معنا که شهرداری تمام یا بخشی از ملک را در اختیار بگیرد، ارزش ملک به بهای یک سال قبل برمی‌گردد و شش درصد نیز به این ارزش افزوده می‌شود.
• مبلغ به دست آمده اگر بیشتر از بهای ملک در زمان ارزیابی باشد، بهای آن در زمان ارزیابی در نظر گرفته می‌شود.
• پس از آن‌که مبلغ تعیین شد شهرداری مؤظف به پرداخت آن خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: صفر تا مراحل صد سند زدن ملک

همه چیز درباره عقب نشینی ساختمان

قوانین عقب نشینی ساختمان هنگام نوسازی

طرح‌های عمران یا از زمان تصویب تا زمان اجرا مدتی طول می‌کشد که اتفاق بیفتد. در این بازه زمانی برخی مالکان تصمیم به نوسازی ملک خود می‌گیرند و نیاز به جواز ساخت از سوی شهرداری دارند. در این مرحله است که مالکان متوجه می‌شوند ملکشان در مسیر طرح‌های عمرانی قرار گرفته است. مالکان طبق دستوری که به آن‌ها داده می‌شود باید نسبت به عقب نشینی ساختمان با شهرداری همکاری کنند.

ممکن است که طرح‌های شهرداری به مرحله اجرا نرسیده باشد اما مالکان طبق دستور شهرداری باید اصول عقب‌نشینی را رعایت کنند. اگر مالک ساختمان همکاری نکند با جریمه‌های سنگین از سوی شهرداری مواجه خواهد شد.

آگاهی از نکات زیر به شما کمک می‌کند تا از بسیاری مشکلات احتمالی جلوگیری کنید:

• زمانی که جهت دریافت پروانه ساخت اقدام می‌کنید، کارشناسان مقدار عقب نشینی را برای تعریض معابر تعیین می‌کنند.
ن شرق، غرب، شمال و جنوب محدوده‌هایی هستند که از ملک مشخص می‌شوند.
• مقداری که برای عقب‌نشینی تعیین می‌شود باید در زمان ساخت حتما رعایت شود.
• اگر زمان ساخت به پایان رسیده باشد و شما محدوده عقب‌نشینی ساختمان را رعایت نکرده باشید دچار مشکلاتی خواهید شد.
• اگر قوانین عقب‌نشینی ساختمان را نقض کنید، شهرداری گواهی پایان کار را در هنگام ساخت و ساز برای شما صادر نخواهد کرد و در صورت نداشتن این گواهی گرفتن سند نیز عملا ممکن نخواهد بود.
• مطابق قانون مالک کوچه‌ها و معابر عمومی شهرداری است. به این معنی که اگر شما هنگام ساخت و ساز از محدوده عقب‌نشینی عبور کنید یعنی املاک شهرداری را تصرف کرده‌اید.
• طبق قانون شهرداری می‌تواند ملکی را که از محدوده عقب‌نشینی عبور کرده است تخریب کند یا جریمه‌ای در نظر بگیرد.
• آخرین مرحله تصمیم‌گیری به نظر کارشناسان شهرداری برمی‌گردد.

به این نوشته رای دهید
[کل: 4 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *