مکان‌های مذهبی تهران

مکان‌های مذهبی تهران
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

تهران در همسایگی شهر مهم و تاریخی ری واقع شده که مکان‌های مذهبی بسیار زیادی دارد. این شهر جزء شهرهای باستانی کشورمان به شمار نمی‌آید ولی از نظر گردشگران خارجی، به عنوان یک قطب تنوع مذهبی می‌باشد.

امامزاده قاسم (ع) در منطقه شمیران

امامزاده قاسم یکی از مکان‌های مذهبی تهران که در منطقه شمیرانات قرار دارد. این امامزاده در روستای قدیمی دژ علیا و در شمال شمیران و در ارتفاع ۱۷۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد.
دراطراف امامزاده گورستانی به شکل پلکانی که قبرهای خانوادگی خانواده‌های قدیمی و سرشناس تهران قرار دارد. بنا امامزاده به صورت هشت ضلعی و در هر ضلع آن از داخل ۲.۲۵ متر که از آجر ساخته شده که بقعه امروزی دارای صحن، رواق، ایوان، گنبد گاشی است.
این بقعه از قرن هفتم هجری در زمان شاه تهماسب صفوی صندوقی با تاریخ ۹۶۳ هجری قمری بر روی مرقد قرار گرفته است.
گنبد بیرونی این بنا به شکل پیازی که ساقه آن با پوششی از کاشی خشتی با نقوش هندسی و خطوط کوفی بنایی در برمی‌گیرد.
محل امامزاده قاسم: تهران، دو کیلومتری شمال تجریش، شرق دربند و گلاب دره و در دامنه کوه سرچال کوچک

امامزاده قاسم

کلیسای سنت سرکیس در تهران

کلیسایی که در خیابان نجات الهی(ویلا) واقع شده است. این کلیسا با هزینه شخصی به نام مارگار سرکیسیان از ارامنه تهران ساخته شده است.
در سال ۱۳۴۹ کار بنای کلیسا و ساختمان‌های اداری واقع در جنوب محوطه به اتمام رسید. مقر خلیفه‌گری ارامنه تهران که در کلیسای مریم مقدس بود به این کلیسا انتقال پیدا کرد. شکل این کلیسا از داخل و خارج دارای شکل بازیلیکی می‌باشد. در بالای مرکز نمازخانه این کلیسا یک گنبد با تورگیر‌های بزرگ و دو برج گنبدی در قسمت غرب بنا برای ناقوس خانه کلیسا قرار دارد.
محل این کلیسا: تهران، خیابان کریم خان زند، ابتدای خیابان نجات اللهی

بیشتر بخوانید: معرفی کلیساهای تهران به همراه آدرس

حرم شاه عبدالعظیم در شهر ری

حرم شاه عبدالعظیم در ری یکی از قدیمی‌ترین مکان‌های مدهبی تهران است.
یکی از نوادگان حسن بن علی حضرت شاه عبدالعظیم حسنی بوده است. یکی از مکان‌های مهم سیاسی تا قبل از اینکه تهران پایتخت شود در این محل بوده‌است. یکی از مشهورترین زیارتگاه‌های شیعیان ایران که مربوط به دوره ایلخانی دوره صفوی دوره قاجار در این مکان بوده است.

آتشکده زرتشتیان (آدریان)

این آتشکده جزء مکان‌های مذهبی تهران به حساب می‌آید. در روز استاد ایزد و یزدگری سال ۱۲۹۳ هجری خورشیدی با حضور ارباب کیخسرو شاهرخ و عده‌ی زیادی از زرتشتیان سنگ این بنا گذاشته شده است. در سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران و در زمان قاجار به ثبت رسیده است.
محل این آتشکده: شهرتهران، خیابان جمهوری، خیابان میرزا کوچک خان، پلاک ۴

مسجد مصلی در تهران

این مسجد یکی از تازه سازترین مکان مذهبی در تهران که در سال ۱۳۶۹ احداث شده است. این بنا در حدود ۶۵۰۰۰۰ مترمربع مساحت دارد که در ساخت این مسجد از معماری مدرن و سنتی استفاده شده که به عنوان یکی از مدعیان کسب بزرگترین مسجد جهان می‌باشد. در این مکان نمایشگاه بسیاری برگزار می‌شود.

امامزاده صالح، تجریش

امامزاده صالح به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و مشهورترین مکان‌های مذهبی تهران می‌باشد. امامزاده صالح از پسران امام موسی کاظم است که برداران امام هشتم شیعیان را شامل می‌‌شود. در سال ۱۳۳۸ کاشی‌کاری این گنبد در آخرین سال عمر مرحوم حسن فداکار با هزینه شخصی کاشی‌کاری و تعمیر دوباره انجام شد. کاشی‌کاری لاجوردی این بنا به تقلید از سیک سنتی صفوی گذاشته است.

این امامزاده در داخل بازار تجریش قرار دارد که انواع سوغات سنتی و میوه‌های تازه می‌توانید در این بازار پیدا کنید.

امامزاده صالح تجریش تهران

زورخانه ‌ی آیت ‌الله طالقانی

ورزش زورخانه‌ای در گذشته‌های دور در ایران جزءمحبوب‌ترین ورزش‌ها حساب می‌آمده است. این مکان به یادگار از این ورزش محبوب قدیمی زورخانه به‌جا مانده است. این زورخانه یکی از جاذبه‌های تاریخی تهران به شمار می‌آید.
این زورخانه در سال ۱۳۵۹ با مساحت حدود ۳۰۰ مترمربع احداث شده است. حرکات و فنون مختلف ورزش باستانی ایران از جمله کباده، سنگ، چرخ باستانی، میل، شنای زورخانه‌ای، میل بازی می‌باشد. این زورخانه در چیذر جنب امامزاده حضرت علی اکبر (ع) قرار دارد.
محل این زورخانه : تهران، میدان چیذر، جنب امامزاده حضرت علی اکبر (ع)

امامزاده یحیی (ع) در تهران

این امامزاده که یکی از مکان های مذهبی تهران که جزئی از بافت تاریخی تهران است. در این امامزاده از بخش‌های دیگر مثل بازار تهران، مسجد امام خمینی، حمام نواب و…. تشکیل شده است که باعث جذب گردشگران خارجی و ایرانی به این محل شده است.
در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۱۴ به شماره ۲۴۱ این بنا به ثبت آثارملی رسیده است.

قدیمی ترین چنار تهران

درخت چنار قدیمی در حیاط این امامزاده واقع شده است که این درخت به عنوان یکی از کهن ترین درختان و به اندازه ۹۰۰ سال قدمت دارد. در سال ۱۳۳۰ این درخت چنار قدیمی در فهرست وزارت فرهنگ و اداره باستان‌شناسی به ثبت رسید.

مسجد جامع تهران، قدیمی‌ترین مسجد تهران

مسجد جامع یا مسجد عقیق در بافت بازار و قدیمی‌ترین مسجد تهران به شمار می‌آید. تنها مسجد جامع تهران که قدمتی بالای هزار ساله دارد و در محله‌‌های قدیمی تهران قرار دارد. این مسجد شبستانی بسیار بزرگ به عمر ۵۰ سال با ۳ محراب برای اقامه نماز با سه امام جماعت متفاوت دارد.

امامزاده داوود در تهران

امامزاده داوود با مسیر صعب العبورش که به عنوان مشهور‌ترین مکان‌های مذهبی تهران به شهرت زیادی رسیده است. این امامزاده در میان دره‌ای سرسبز میان کوهستان در اطراف تهران واقع شده است. هر دو نسب امامزاده داوود به نسل یازدهم امام حسن مجتبی(ع) می‌رسد.

امامزاده داوود در تهران

امامزاده عینعلی و زینعلی در تهران

یکی ازمکان‌های مذهبی تهران که در منطقه پونک قرار دارد، امامزاده عینعلی و زینعلی نام دارد. از جمله قدیمی‌ترین مناطق تهران که گردشگران زیادی به این مکان می‌آیند.
برای رفتن به این امامزاده باید با استفاده از خطوط اتوبوس‌های تندرو(BRT) مسیر آزادی_دانشگاه علوم تحقیقات و در ایستگاه مجتمع قضایی پیاده شوید.

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل استفاده از متروی تهران

گلزار شهدا و مرقد امام خمینی (ره) – بهشت زهرا

یک از مکان‌های مذهبی شهر تهران گلزار شهدای بهشت زهرا است. بیش از سی هزار شهید در بهشت زهرا به خاک سپرده شده‌اند. دو شهید معروف این گلزار به نام‌های شهید پلارک تا شهیدان بی‌نام و نشانی که خانواده‌هایشان فراموششان کردند.
مرقد امام خمینی (ره) در کنار بهشت زهرا واقع شده است. فضایی بسیار بزرگ و زیبا که دارای تزیینات معماری آینه‌کاری، کاشی‌کاری دارد. در کنار قبر امام خمینی (ره) قبر همسرش، فرزندش، دامادش و چند تن از بزرگان نظام همچون اکبر هاشمی قرار دارد.

به این نوشته رای دهید
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *