پیش‌بینی قیمت مسکن در سال ۱۴۰۰

قیمت مسکن سال ۱۴۰۰
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

آیا قیمت مسکن سال ۱۴۰۰ افزایش می‌یاید؟ این سؤالی است که بسیاری از جمله خریداران، فروشندگان در سال گذشته قیمت بازار مسکن روزانه بود و اکثر خریداران و فروشندگان دچار بلاتکلیفی بودند. سرپناه داشتن یکی از نیازهای اولیه هر شخصی است، ولی عوامل متعددی از جمله نرخ تورم، ساختار اقتصادی و عوامل جمعیتی بر روی قیمت مسکن تأثیر می‌گذارد.

نوسان قیمت مسکن در سال ۹۹ چگونه بود؟

بازار مسکن فراز و نشیب‌های زیادی داشته و بررسی‌ها نشان می‌دهد که این بازار شاهد دومین رشد قیمت بوده است. در فروردین سال ۹۹ متوسط قیمت مسکن برای هر مترمربع ۱۵ میلیون تومان بوده که با ادامه داشتن این روند صعودی تا بهمن ماه شاهد رشد ۸۳ درصدی نسبت به فروردین بوده‌ایم. متوسط قیمت مسکن در بهمن ماه سال ۹۹ به ۲۸ میلیون تومان افزایش یافته است.

البته میزان تأثیر کرونا بر بازار مسکن بی‌تأثیر نبوده است که با ادامه این روند ممکن است قیمت مسکن سال ۱۴۰۰ را تحت تأثیر خود قرار دهد. تأثیر کرونا بر بازار مسکن در سال گذشته باعث شده بهای خانه در کشور بین ۷ تا ۱۰ درصد افزایش پیدا کند. یکی دیگر از عواملی که قیمت مسکن را در سال گذشته تحت تأثیر خود قرار داد انتخابات آمریکا بود که بسیاری از افراد از سرمایه‌گذاری در این بازار دست کشیدند تا شاخص‌های اقتصاد به ثبات و پایداری برسد.

آیا قیمت مسکن در بهار ۱۴۰۰ افزایش می‌یابد؟

در ۵ ماه آخر سال ۹۹ برخی ماه‌ها روند روند قیمت مسکن منفی و در برخی ماه‌ها مثبت بود. این نوسان قیمت نشان می‌داد که بازار در تردید به سر می‌برد و برای افزایش قیمت‌ها هیچگونه نیروی محرکه‌ای وجود نداشت. اما برای قیمت مسکن سال ۱۴۰۰ این انتظار وجود ندارد که به شدت سال ۹۹ ادامه داشته باشد.

نیمه آبان ماه سال ۹۹ بود که بازار مسکن وارد دوره رکود و سکون شد و تقریباً این وضعیت تا پایان سال ادامه داشت. با توجه به شرایط اقتصادی کشور و نبود چشم‌اندازی مثبت نسبت به رفع تحریم‌ها در کوتاه‌مدت به نظر می‌رسد قیمت مسکن در بهار ۱۴۰۰ تغییر خاصی نداشته باشد و اتفاق جدید در بازار مسکن رخ ندهد.

قیمت مسکن در سال ۱۴۰۰

رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره قیمت مسکن سال در ۱۴۰۰ چه می‌گوید؟

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در این باره می‌گوید: امیدواریم در سال ۱۴۰۰ با آمدن یک رئیس جمهوری که دیدگاه خوبی نسبت به مسکن داشته باشد، شاهد روزهای بهتری در بازار مسکن باشیم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک معتقد است که اتفاق مهمی در بازار مسکن رخ داده چرا که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم مسکن ملی رقم خورده است تا سال ۱۴۰۰ واحدهای آماده به دست متقاضیان برسد. این مسأله موجب می‌شود تأثیرات مثبتی را در بازار ببینیم و حتی بازار کار برای ۱۸۴ شغل کلیدی در بخش ساخت و ساز رونق پیدا کند.

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی هم درباره پیش بینی قیمت مسکن در سال ۱۴۰۰ طی مصاحبه ای در مورخه ۲۸ اسفند ۹۹ گفت: هیچ نوع توجیهی را برای صعودی شدن قیمت مسکن در نیمه اول سال آینده منطقی نمی‌دانیم. وی افزود: از اردیبهشت‌ماه به بعد، ماهانه شاهد تحویل واحدهای مسکن ملی به مردم خواهیم بود.

در نهایت قیمت مسکن در سال ۱۴۰۰ به کدام سمت می‌رود؟

یکی از ویژگی‌های بازار مسکن در ایران این است که اکثر سازندگان آن را خرده‌سازان تشکیل می‌دهد، به همین خاطر نوسانات بیشتری را نیز تجربه می‌کند. این در حالی است که درصدی کمی را انبوه‌سازان تشکیل می‌دهند. به خاطر وجود همین خرده‌سازان، سرمایه‌گذاران عمدتا تحلیل بلند مدتی ندارند و لحظه‌ای فکر می‌کنند.

مسئولان هنوز نتوانسته‌اند با شعار «مسکن ارزان» بازار را با قیمت پایین به دست بیاورند. همین وعده‌ها باعث می‌شود تا مدت زیادی شاهد رکود در بازار مسکن باشیم.

البته برخی از کارشناسان مسکن در ایران معتقدند که قیمت مسکن در سال ۱۴۰۰ نه تنها رکود و افتی در آن وجود نخواهد داشت بلکه با اتمام ماه فروردین با افزایش قیمت روبرو خواهیم بود. دلیل اینکه این را گفتیم، بحث بودجه عمرانی بوده که اخیرا۱۴۰۰ سر و صدا به پا کرده است. در این بودجه کسری تولید مسکن، وضعیت فروش نفت و ورود سرمایه به کشور و افزایش نقدینگی در آن دخیل هستند.

توصیه یک کارشناس مسکن؛ چه باید کرد؟

مهدی سلطان محمدی کارشناس بازار مسکن در یادداشتی نوشت: “اگر سیاست‌گذاران مالی و پولی بتوانند با برنامه‌ریزی مناسب تورم را مهار کنند؛ اگر از تصمیم‌گیری‌ها و دخالت‌های نسنجیده که ریسک‌های کسب‌وکار را افزایش می‌دهند، اجتناب شود؛ اگر عرضه زمین براساس طرح‌های آمایش سرزمینی در حومه شهرها افزایش یابد؛ اگر شبکه‌های ارتباطی بزرگراهی و به‌خصوص ریلی امکان دسترسی سریع‌تر، سهل‌تر و ارزان‌تر شهرک‌های اقماری را به مرکز فراهم کند؛ اگر سیاست‌گذاری‌های مسکن در جهت تشویق عرضه و نه تهدید آن باشد و… می‌توان در درازمدت به بهبود تدریجی این وضعیت امید بست. در غیر این صورت با تداوم سیاست‌های کوته‌بینانه و مقطعی و عامه‌پسند گرهی از کار مسکن گشوده نخواهد شد و آش همین آش خواهد بود و کاسه همین کاسه”

به این نوشته رای دهید
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *