انواع سیستم گرمایشی خانگی + معرفی آ‌نها

سیستم گرمایشی خانگی
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

هر چقدر که به فصل سرد سال نزدیک‌تر می‌شویم نیاز به سیستم گرمایشی خانگی برای افراد بیشتر می‌شود. از دلایل دیگری که باعث می‌شود سیستم گرمایشی در منازل نصب شود: داشتن هوای مطبوع،‌آب گرم و… است. انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی هر کدام باعث صرف شدن هزینه‌هایی از نظر انرژی مصرفی می‌شوند، پس بنابراین انتخاب درست منجر به کم مصرفی می‌شود و اهمیت بالایی دارد.

در هر صورت هر خانه‌ای نیاز دارد دارای سیستم گرمایشی مجهزی باشد و از کیفیت بالا و استاندارهای خوبی برخوردار باشد. اهداف تمام این سیستم‌ها مشخص است: گرفتن سوخت انرژی از یک منبع، پراکنده کردن گرما در خانه و ایجاد دمایی مناسب. هر کدام از سیستم‌ها برای اجرایی کردن این اهداف از مکانیک‌های خاصی استفاده می‌کنند. برای آشنایی بیشتر در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

سیستم گرمایشی بخاری

یکی از انواع سیستم گرمایشی خانگی که از قدیم نیز بسیار رایج بوده بخاری است. البته استفاده بخاری ممکن است تنها به منزل محدود نشود و مکان‌هایی مثل دفاتر کوچک اداری نیز مورد استفاده قرار گیرد. با وجود اینکه سیستم گرمایشی جدید منزل زیاد شده است اما بخاری همچنان محبوبیت خود را از دست نداده است و برای اغلب افراد اولویت اول است. خود بخاری انواع مختلفی دارد که نوع گازی آن از همه بیشتر استفاده می‌شود.

از مزایای بخاری نصب بی‌دردسر و راحت آن است، همچنین قیمت کمتری نسبت به دیگر وسایل گرمایشی دارند. بخاری بهره‌وری بالایی دارد و انرژی کمتری را هدر می‌دهد.

اما بخاری معایبی نیز دارد: مثلا وسایل اطراف خود را سیاه مانند می‌کند و فضای زیادی را نیز اشغال می‌کند، از طرفی اگر درست نصب نشوند خطر گازگرفتگی بالا می‌رود.

سیستم گرمایشی بخاری

انواع سیستم گرمایشی: موتورخانه

یکی از سیستم‌های گرمایشی مرکزی و تاسیساتی موتورخانه است. کاربرد موتورخانه معمولا برای آپارتمان‌های بیش از ۱۲ طبقه است. نحوه کارکرد موتورخانه بدین صورت است که ابتدا آب در موتورخانه گرم شده و سپس از طریق سیستم گرمایشی شوفاژ و از طریق لوله‌ها، به واحدها منتقل می‌شود.

مزایا:

موتورخانه نیز مانند بخاری بهره‌وری بالایی دارد و انرژي زیادی را هدر نمی‌دهد. موتورخانه فضای کمتری را اشغال می‌کند. هرچند که ممکن است سیستم گرمایشی لوکسی به شمار نیاید اما کارایی آن به مراتب بیشتر است و توانایی زیادی در گرم نگه‌داشت خانه دارد.

معایب:

اگر چه موتورخانه به عنوان یک سیستم گرمایشی خانگی جزء بهترین‌ها به حساب می‌آید اما معایبی نیز دارد. یکی از این معایب هزینه زیاد نصب آن است. شما برای نصب موتورخانه نیاز به فضای مجزایی دارد و باید لوله‌‌کشی‌های زیادی نیز انجام دهید. انرژی که موتورخانه مصرف می‌کند بین ساکنان تقسیم می‌شود و شما برای مصرف آن استقلالی ندارید. همراه با پیشرفت وسایل خانگی سیستم گرمایشی پکیج جایگزین شوفاژها شدند و در حال حاضر استفاده بیشتری از آن‌ها می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: همه چیز درباره لوازم خانگی هوشمند

سیستم گرمایشی موتورخانه

سیستم گرمایشی خانگی: پکیج

یکی دیگر از انواع سیستم گرمایشی خانگی «پکیج» است که شباهت زیادی به موتورخانه دارد اما در یکسری موارد نیز تفاوت‌هایی جزئی دیده می‌شود. سیستم موتورخانه از یک مخزن بزرگ برای تمامی واحدها استفاده می‌کند اما در پکیج از یک مخزن کوچک استفاده می‌شود که در هر واحد بصورت مجزا قرار می‌گیرد.

خانه‌های نوساز اکثرا از همین سیستم گرمایشی پکیج برای داشتن دمای مناسب استفاده می‌کنند. محل قرارگیری پکیج در آپارتمان‌ها بالکن‌ها و تراس‌ها می‌باشد. این پکیج‌ها ایمنی بالایی دارند چون از سنسورهای هشداردهنده استفاده می‌کنند.

مزایا:

یکی از مزیت‌های پکیج ایمنی بالای آن به خاطر داشتن سنسورهای هشداردهنده است. بهره‌وری آن نیز مانند بخاری بالا می‌باشد چون هر واحد به صورت مستقل و جدا می‌تواند دمای آن را تنظیم کند. یکی از دلایلی که از سیستم گرمایشی خانگی پکیج در خانه‌های نوساز استفاده می‌شود: سیاه نشدن دیوارها و هدر نرفتن بیهوده آب است.

پکیج با حذف لوله‌های اضافی باعث شده بسیاری از هزینه‌های اضافی را کاهش دهد. از طرفی نصب و نگهداری آن نیز به مراتب از موتورخانه نیز راحت‌تر و کم هزینه‌تر است. یکی از بهترین انتخاب‌ها برای سیستم گرمایشی خانگی همین پکیج است و جایگزین خیلی مناسبی برای موتورخانه و حتی بخاری می‌باشد.

سیستم گرمایشی خانگی

سیستم گرمایشی خانگی: شومینه

یکی از وسایل گرمایشی لوکس که در منازل به کار می‌رود شومینه است. علاوه بر گرمایشی بودن، شومینه به دکوراسیون داخلی منزل جلوه‌ای زیبا می‌بخشد. حتی بسیاری از گرمای شومینه استفاده نمی‌کنند بلکه فقط به خاطر زیبا بودن آن در دکوراسیون داخلی استفاده می‌کنند. در کنار زیبایی شما می‌توانید در فصل سرما با یک فنجان چای و در دست داشتن کتاب و نشستن روی صندلی راک کنار شومینه‌ بنشینید و از لحظات زندگی لذت ببرید.

اما در کنار این زیبایی‌ها، شومینه معایبی نیز دارد. مثلا انرژی را به شدت هدر می‌دهند و مصرف آن زیاد است که به خوبی نمی‌تواند فضای خانه را گرم نگه دارد. شومینه نیاز به فضای بازتری دارد و همین امر خطر آتش‌سوزی را بالا می‌برد. دودکش‌های شومینه به گونه‌ای است که هوای سرد بیرون را به داخل هدایت می‌کند و هوای گرم از آن خارج می‌شود‍‌!

انواع سیستم گرمایشی خانگی

سیستم گرمایشی از کف

سیستم گرمایشی از کف یکی از مدرن‌ترین و جدیدترین سیستم‌های گرمایشی خانگی است که عملکرد آن مانند موتورخانه و پکیج است. نحوه کارکرد آن به گونه‌ای است که آب گرم را از میان لوله‌های تعبیه شده عبور می‌دهد و کف واحد را گرم می‌کند.

از مزیت‌های سیستم گرمایشی از کف این است که فضایی را اشغال نمی‌کند و گرما را به طور یکسان و مساوی در تمام واحد پخش می‌کند. این سیستم گرمایشی قابلیت آن را دارد که دمای آن را برای هر قسمت از خانه مانند اتاق‌ها تنظیم کرد. از آنجا که طبقات اول همیشه سردتر هستند این سیستم گرمایشی می‌تواند همین مسئله را به خوبی حل کند.

در کنار مزیت‌هایی که گفته شد سیستم گرمایشی از کف معایبی نیز دارد. مثلا به محض به کار انداختن و روشن کردن آن فضای خانه به سرعت گرم نمی‌شود و باید حداقل تا یک ساعت صبر کرد. اگر مشکلی برای این نوع سیستم‌ها پیش بیاید هزینه تعمیر آن‌ها بالا و تعمیرات آن سخت است.

پیشنهاد مطالعه: مصالح جدید دکوراسیون داخلی برای ساخت خانه رویایی

سیستم گرمایشی خانگی

سیستم گرمایشی از سقف

سیستم گرمایشی از سقف همان گرم‌کننده تابشی است که حرارت آن از طریق امواج مادون قرمز منتقل می‌شود.

در این نوع سیستم‌های گرمایشی مسیر گرما به طور کامل کنترل می‌شود. یکی از مزایای این سیستم به چرخش در نیاوردن جریان هوا است که همین باعث جلوگیری از پخش شدن گرد و غبار می‌شود. سرعت گرم‌شدن این سیستم در محیط بسیار بالا است و به صورت یکنواخت دمای محیط به صورت دلخواه تنظیم می‌شود.

سیستم گرمایشی خانگی

سیستم گرمایشی خانگی: قرنیزی

سیستم گرمایشی فرنیزی یکی از جدیدترین سیستم های گرمایشی خانگی بوده که این توانایی را دارد معایب سیستم گرمایشی شوفاژ و گرمایش از کف را بپوشاند. حتی انرژی و آبگرمکن خورشیدی می‌توانند این سیستم گرمایشی را تغذیه کند. رادیاتورهای داخل قرنیزی به گونه‌ای تعبیه و طراحی شده‌اند که می‌توانند با منابع انرژی با کارایی بالا کار کنند.

یکی از مزایای این سیستم گرمایشی خانگی نصب راحت آن است، چرا که ابعاد کوچکی دارد. بسیاری از اداره‌ها و ساختمان‌های بزرگ از این سیستم استفاده می‌کنند، چون مزایای زیادی دارد. مثل صرفه‌جویی در مصرف انرژی، کم‌شدن تعداد لوله‌کشی‌ها و همچنین رنگ‌ها و طرح‌های مختلف که باعث شده سیستم گرمایشی قرنیزی محبوبیت خاصی داشته باشد.

سیستم گرمایشی قرنیزی

در کنار این مزایا، سیستم گرمایشی قرنیزی معایبی مثل محدود کردن قرارگیری وسایل دیگر خانه را نیز دارد. مثل تلویزیون و یخچال که در برابر گرمای زیاد آسیب‌پذیر هستند. همچنین هزینه این سیستم گرمایشی جدید منزل نیز بالا است.

به این نوشته رای دهید
[کل: 3 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *