همه چیز درمورد بیمه زلزله ساختمان

همه چیز درمورد بیمه زلزله ساختمان
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

بیمه زلزله ساختمان یکی از پوشش‌های اضافی بیمه آتش‌سوزی است.بیمه‌ای تحت عنوان بیمه زلزله در هیچ یک از شرکت‌های بیمه‌ای وجود ندارد. اگر حوادث طبیعی و حوادث غیر مترقبه مانند بروز زلزله، فقط هزینه ساخت و ساز ملک شما را شامل بیمه ساختمان می‌باشد. در این صورت ارزش زمین یا واحد شما برایش مهم نیست و برای ساخت مجدد منزل شما هزینه‌ای را باید بپردازید.
در این مقاله شما به طور کامل بیمه زلزله ساختمان را شرح خواهیم داد.

بیمه زلزله ساختمانی چیست؟

بیمه زلزله ساختمانی، یکی از مهم‌ترین الزامات هر ساختمان می‌باشد. یکی از حوادث طبیعی که پتانسیل بالایی برای تخریب فاجعه بار بنا و ساختمان‌ها دارد، زمین لرزه است. در مقیاس ریشتر می‌تواند موجب لرزش جزئي و یا تخریب کامل بنا خواهد شد.
هیچ ابزار دقیقی برای مشخص کردن زمان وقوع زمین‌لرزه وجود ندارد. بهتر کار این است که از بیمه زلزله واحد مسکونی استفاده کنید.

بیمه زلزله ساختمانی چیست؟

چگونه می‌توان بیمه زلزله ساختمان را تهیه کنید؟

هر بیمه در واقع در بندهای قانونی خود دارای شرایط خاصی است که در صورت بروز حوادث طبیعی و حوادث غیر مترقبه می توان در آن شرایط مبلغی مشخصی را پرداخت کنید.
شرایطی که در بندهای قانونی بیمه ذکر می شود پوشش نامیده می‌شود.
بیمه آتش‌سوزی در ۲ نوع پوشش قرار دارد. دو نوع پوشش عبارتند از پوشش اصلی و فرعی که بیمه آتش‌سوزی حمایت می‌کند.
پوشش اصلی : پوشش‌هایی است که اجباری بوده و بیمه‌گذار باید آن ها را داشته باشد. پوشش‌های اصلی از جمله آتش‌سوزی، انفجار و صاعقه هستند.
پوشش فرعی:‌پوشش‌های فرعی در بیمه آتش‌سوزی، موارد بسیار زیادی را شامل می‌شود که به صورت اختیاری است و می‌توانید در صورت نیاز آن‌ها را داشته باشید.
بیمه زلزله واحدهای مسکونی در برابر خسارت‌های مالی وارد شده بر ملک شما و لوازمی که در آن موجود است، جبران خسارت را می‌کند.

چگونه می‌توان بیمه زلزله ساختمان را تهیه کنید؟

مواردی تحت پوشش بیمه زلزله ساختمان

درصورتی که یک زمین لرزه اتفاق بیافتد، ساختمان شما تخریب می‌شود. در صورتی تحت پوشش بیمه زلزله ساختمان باشید، موارد زیر را پوشش می‌دهد:
۱- حمایت از کل ساختمان مسکونی: درصورتی که ساختمان شما دارای گاراژ، انباری، پارکینگ یا استخر است و بر اثر زمین لرزه آسیب پیدا کند، شامل خدمات بیمه می‌شود.
۲- پشتیبانی مالی برای مالک ساختمان: شرکت بیمه زلزله واحد مسکونی متعهد می‌شود بازپرداخت هزینه‌های خسارت ملک آسیب دیده را ارائه دهند.
۳- پشتیبانی از تمام خسارت‌های ناشی از زمین لرزه: شرکت بیمه زلزله و آتش‌سوزی ساختمان، تمام خسارت‌های ناشی از آتش سوزی، سیل، ترک‌خوردگی زمین، نشت گاز، آسیب به وسایل نقلیه و انفجار و …. که در اثر زمین لرزه رخ می‌دهد را تحت پوشش قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید:‌ نقشه گسل‌های تهران قبل از خرید خانه

عوامل تاثیرگذار بر نرخ بیمه زلزله واحد مسکونی

در بیمه زلزله ساختمان ویژگی‌های خانه شما قابل بیمه‌کردن است و حتی می توانید لوازم موجود در ساختمان را بیمه کرد. عواملی که بر نرخ بیمه منازل مسکونی شما تاثیر گذار (تاثیر مستقیم) است، این عوامل به صورت زیر است:
۱- نوع سازه :‌ نوع سازه می‌تواند آجری، فلزی و بتنی باشد. نوع سازه شما تاثیر مستقیمی بر هزینه بیمه زلزله واحد مسکونی شما خواهد داشت. هرچه سازه ملک شما قیمت بالاتری داشته باشد، برای بیمه کردن ساختمان در برابر زلزله باید مبلغی پرداخت کنید.
۲- متراژ ملک شما : متراژ واحد مسکونی یکی از مهم‌ترین عواملی که بر نرخ بیمه زلزله ساختمانی شما تاثیر می‌گذارد.
۳- هزینه ساخت مجدد هر متر مربع از بنای شما: هزینه ساخت ساختمان مجدد هر مترمربع از واحد شما را می‌توان به یکی از مهمترین پارامترهای موثر بر نرخ بیمه زلزله ساختمان اشاره کرد.
۴- ارزش لوازم موجود در واحد مسکونی شما: اگر شما بخواهید و لازم بدانید لوازم موجود در منزل خود را بیمه کنید، ارزش لوازم موجود در واحد مسکونی شما یکی از پارامترهایی که بر نرخ بیمه زلزله ساختمان تاثیر گذار است.

براساس وجود گسل‌ها و ساختار زمین‌شناسی در کشور ما، از نظر احتمال وقوع زلزله به ۵ گروه مستقل زیر دسته‌بندی می‌شوند. این ۵ گروه با با عنوان ۵ منطقه نامیده می‌شوند.
منطقه ۱ (دارای حداقل میزان خطر): اراک، اصفهان، همدان و ….
منطقه ۲: شهرکرد، ابهر، سوسنگرد، یزد و…. منطقه ۳: مشهد، فریمان، بوشهر، اهواز و….
منطقه ۴: زاهدان، زنجان، ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم آباد، کیش و…
منطقه ۵ با حداکثر میزان خطا: قم، تهران، کرمان، قزوین و ….
نرخ حق بیمه باید در شهرهای پرخطر بیشتر از شهرهای کم خطر باشد.

کسر هزینه‌ها در بیمه زلزله ساختمان چیست؟

برای استفاده از خدمات بیمه واحد مسکونی باید به شرکت بیمه مراجعه کنید و با مسئله کسر هزینه‌ها مواجه خواهید شد. قبل از اینکه قرارداد بیمه را امضا نمایید باید با مشاوره فروش صحبت کنید.
کسر هزینه در بیمه ساختمان یعنی به مبلغی که زمان دریافت خدمات بیمه از مبلغ شما کسر خواهد شد.
بیمه زلزله و آتش‌سوزی ساختمان در حقیقت کسر هزینه‌ها حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از حد مجاز از پوشش ساختمان شما کم می‌شود.
درصورتی ساختمان‌ها در شهرهایی در نزدیکی خطوط گسل زمین لرزه ساخته شده باشند. کسر هزینه برای این دسته از ساختمان‌ها بیشتر می‌شود.
به طور مثال اگر هزینه‌های بیمه زلزله و آتش‌سوزی برای واحد مسکونس شما ۲۰۰ هزار دلار شود و شما ۲۰ درصد کسر هزینه‌ خواهید داشت، در هنگام گرفتن حق بیمه، ۴۰۰۰۰ دلار از بازپرداخت مبلغ شما کسر خواهد شد.
کسر هزینه بیمه زلزله ساختمان براساس موقعیت ساختمان و سن بنا تعیین می‌شود. ساختمان با خط زمین لرزه یا گسل زمین لرزه چقدر فاصله دارد. باید کارشناس شرکت از محل حادثه باید قبل از دریافت حق بیمه بازدید نمایید.

کسر هزینه‌ها در بیمه زلزله ساختمان چیست؟

رتبه شرکت‌ها در پرداخت خسارات مالی

رتبه شرکت‌های بیمه‌ای در پرداخت خسارات مالی براساس رسیدگی به شکایت به صورت زیر است:
۱-ایران ۲-دانا ۳- آسیا ۴-معلم ۵-پاسارگاد ۶-دی ۷- ملت ۸- نوین
۹- میهن ۱۰- پارسیان ۱۱- سینا ۱۲- سامان ۱۳- رازی ۱۴- کارآفرین ۱۵- البرز ۱‍۶- تعاون ۱۷- آرمان ۱۸- ما ۱۹- سرمد

به این نوشته رای دهید
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *