سرمایه‌گذاری جمعی در حوزه مسکن و املاک

سرمایه‌گذاری جمعی در حوزه مسکن و املاک چیست؟
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

راهی جدید برای مشارکت کردن در حوزه مسکن و املاک سرمایه‌گذاری جمعی است. در سال‌های اخیر این سرمایه گذاری مورد استقبال سرمایه داران قرار گرفته است. این سرمایه گذاری کاری پر سود در حوزه مسکن و املاک می‌تواند باشد که برای همه افراد مناسب نیست.

در این ملکاوی توضیحاتی برای افراد تازه کاری که می‌خواهند در حوزه مسکن و املاک سرمایه گذاری جمعی کنند پرداخته شده است.

با خواندن این مقاله میفهمید که آیا برای این حوزه مناسب هستید یا خیر. آیا سختی کار و عواقب احتمالی سرمایه‌گذاری جمعی در حوزه ملک و مسکن را می‌توانید بپذیرید؟

سرمایه‌گذاری جمعی چیست؟

سرمایه گذاری جمعی یا crowdfunding از طریق چند فرد یا چند گروه برای یک پروژه مشخص سرمایه تامین می‌شود.

کارآفرینان و شرکت‌های نوپا و استارت آپ‌ها این سرمایه گذاری بیشتر برایشان رخ می‌دهد. به طور معمول این سرمایه گذاری در کارهای با محوریت کسب و کار اینترنتی محقق می‌شود.  

در سال ۲۰۰۸ میلادی پس از بحران مالی جهانی به علت تمایل کم بانک‌ها به وام دادن، شرکت‌های نوپا و کارآفرینان برای تامین سرمایه خود به دنبال راه دیگری هستند. در این صورت بعد از بررسی ایده‌های کارآفرینان،  چند سرمایه گذاربه  سرمایه گذاری جمعی در این پروژه انجام می‌دهند. معمولا این سرمایه گذاری در کار‌های با محوریت کسب و کار اینترنتی اتفاق می‌افتد.

باید درنظر گرفت که وارد شدن به این سرمایه گذاری راحت نیست و نیاز به تجربه‌ای زیادی دارد.

سرمایه گذاری بیشتر در حوزه استارت‌آپ‌ها صورت گرفته است. پیشرفت چشمگیری حوزه استارتاپ ایران در سال‌های گذشته داشته است. در این حوزه هزاران جوان نخبه با ایده های گوناگون در زمینه‌های مختلف  و بدون سرمایه‌گذاری تلاش می‌کند برای اینکه به آرزوهاشون برسند.  

هر سرمایه‌دار با استفاده از ایده‌های این جوانان و بررسی همه جوانب بخشی را قبول و سرمایه گذاری می‌کنند.

سرمایه‌گذاری جمعی چیست؟

سرمایه‌گذاری جمعی چه تفاوتی با سایر روش‌های دیگر دارد؟

این نوع از سرمایه‌گذاری با رویکرد رایج کسب و کار برای تامین سرمایه استفاده می‌شود.


اگر بخواهید برای شروع یک کسب و کار یا معرفی یک محثول جدید به بازاردر روش سنتی سرمایه جذب کنید باید موارد زیر را در نظر بگیرد:


۱- آماده کردن طرح کسب ‌و کارتان را آماده کنید.
۲- انجام دادن تحقیقات بازار را
۳- نمونه‌ اولیه بسازید.
۴- و سپس ایده‌‌ خود را به سرمایه‌گذاران ، افراد ثروتمند، سازمان‌ها، بانک‌ها، حامیان سرمایه‌گذار و شرکت‌های سرمایه‌گذاری بفروشید.

در روش سنتی نمی‌توان فقط به این چند مورد بسنده کرد. رویکرد تامین مالی به صورت یک قیف در نظر بگیربد که ایدهای شما در سر پهن قیف و سرمایه گذاران در سر باریک قیف قرار داشته باشند. اگر سرمایه گذار مناسب را در زمان درست پیدا نکنید، زمان و پولتان را از بین می رود.

سرمایه‌گذاری جمعی در حوزه مسکن


قیف وارونه زمانی است که شما در سرمایه گذاری جمعی قرار گرفته اید. این سرمایه گذاری با کارآفرینی، ایجاد یک پلت‌فرم، نمایش دادن محصول و به اشتراک گذاشتن منابع، روش سنتی را ساده تر می کند.

در روش سرمایه گذاری سنتی ماه‌ها زمان صرف می‌کنید که تا از میان شبکه‌های خودتان بیاورید. و در این سرمایه گذاری زمان و پولتان هم از بین می رود.

اما در سرمایه گذاری جمعی شما فرصت بیشتری در اختیار دارید و دسترسی بسیار به افراد علاقه مند که می خواهند به کسب و کار کمک کند
در این روش خسلی ساده است که شما از هزاران نفر بخواهید با خرید یک سهم ۲۰ دلاری مشکارت در سرمایه گذاری و در عوض سود محصول برای اولین بار وارد بازار می‌شود سهیم شود یا پاداش بگیرد.

انواع سرمایه‌گذاری جمعی

انواع سرمایه گذاری جمعی به صورت زیر است:
حالت اول:
یکی از انواع سرمایه‌گذاری جمعی اهدا است. در این روش پول به صورت بلاعوض و برای پروژه‌های خیریه و کارهای بشر دوستانه بیشتر استفاده می‌شود.
حالت دوم :
مدل مبتنی بر پاداش که حامی مالی درقبال سرمایه گذاری که انجام می‌دهد و پاداش معنوی یا مادی دریافت می‌کند.
حالت سوم :
مشارکت این نوع سرمایه‌گذاری به این صورت است که بودجه ای را برای کسب و کارهای نوپا و استارت‌آپ‌ها توسط شریک یا شرکای تجاری تامین می‌شود. یعنی چند سرمایه گذاری با یکدیگر روی یک پروژه سرمایه گذاری می‌کنند. هدف نهایی این سرمایه گذاری موفقیت و سودآوری بیشتر است.
مدل آخر وامی که سرمایه گذاران مبلغ مشخصی را به فرد کارآفرین اختصاص می دهند.
دریافت پول شبیه به وام بانکی که با این تفاوت که توسط چند سرمایه دار به کارآفرین تخصص می‌دهند.

سرمایه‌گذاری جمعی در حوزه مسکن و املاک چیست؟

سرمایه‌گذاری جمعی در حوزه مسکن از افراد سرمایه گذار که هرکدام مبلغ مشخصی در یک معامله ملکی به صورت مشارکتی سرمایه گذاری می‌کنند. به آن سرمایه گذاری جمعی گفته می‌شود.

در این نوع از سرمایه‌گذاری، سرمایه‌دارانی که بودجه کافی برای سرمایه‌گذاری بر روی مسکن و املاک را ندارند با کمک دیگر سرمایه‌داران اقدام می‌کنند.

بعد از سود‌دهی پروژه براساس مبلغی که هر سرماه گزار وارد کرده سود می برد.

برای مطالعه بیشتر: سرمایه گذاری در املاک و هر آنچه که در مورد آن باید بدانید

ساز و کار این سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن و املاک چگونه است؟

هنگامی که سرمایه دار با پروژه‌های سود آور و موفق آشنا می‌شود، ممکن است که نتواند همه مخارج کل پروژه را بپردازد. در زمان بهترین کار کمک گرفتن از سرمایه داران حوزه مسکن می‌باشد.
پس پروژه با چند سرمایه‌گزار به پیش می‌رود.
سه رکن اصلی سرمایه گذاری جمعی در حوزه مسکن و املاک نقش اصلی را دارند.
اولین اصل: این اصل مربوط به صاحب طرح است. ایده‌های نو و سود آور به پیشنهاد استارت‌آپ‌ها جوانان و نخبه ها انتخاب می شود. و با کمک سرمایه گذاران شروع به کار و روند کاری خود را از لحاظ عملکردی و مالی نظارت می‌کنند.
دومین اصل: پلتفرم‌های سرمایه‌گذاری جمعی دومین اصل است. سرمایه گذاران با توجه به تجربه و سابقه خود ایده ای که موفق و اینده خوبی دارد را انتخاب کنند. این پلتفرم‌ها رابطی بین پروارننده ایده و سرمایه‌دار است.
سومین اصل یا آخرین اصل: در این بخش سرمایه‌دار با توجه به مبلغی که در حوزه مسکن سرمایه‌گذاری می‌کند از پروژه سود می‌برد.

ساز و کار این سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن و املاک چگونه است؟

پلتفورم‌های سرمایه‌گذاری جمعی در حوزه مسکن

ایجاد پلتفرم‌ها و سایت‌های مختلفی در سال‌های اخیر موجب شده تا پل مناسبی بین ایده پرداز و سرمایه گذار‌ها قرار بگیرد. این سایت اجازه می‌دهد تا ایده های خود را ایده پردازان جوان به اشتراک بگذارند.
از جمله سایت‌ها و پلتفورم‌هایی که در حوزه این سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کنند شامل زیر است:
Kickstarter، Indiegogo، Causes، Patreon، GoFundMe، CircleUp
سایت‌های که در حوزه تخصصی مسکن و املاک در حال فعالیتند شامل زیر است:
Fundrise، Roofstock، RealtyMogul، Rich Uncles، Origin Investments، AlphaFlow و PeerStreet

چرا این سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن و املاک محبوب است؟

سرمایه گذاری در حوزه مسکن و املاک سود بسیار خوبی در سرمایه گذاری جمعی دارد. که خیلی از سرمایه گذاران علاقمند به سرمایه گذاری در این حوزه ستند.

مزایای سرمایه‌گذاری جمعی در حوزه مسکن و املاک چیست؟

سرمایه‌گذاری جمعی در حوزه مسکن و املاک دارای سود خوبی است این سود معمولا چیزی بین ۱۴ تا ۲۰ درصد سرمایه گذاری جمعی روی پروژه های بزرگ حدود ۱۴ تا ۲۰ درصد سود دارد که این سود در پروژه‌های موفق بیشتر هم می‌شود.

مزایای سرمایه‌ گذاری جمعی در حوزه مسکن و املاک به ۵ دسته زیر تقسیم می شود:

۱- دسترسی به سرمایه‌گذاران بیشتر

۲- ارزشمند شدن کسب‌ و کار

۳- گسترش روابط عمومی و بازاریابی

۴- افزایش اعتبار

۵- افزایش کارایی

به این نوشته رای دهید
[کل: 3 میانگین: 5]

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *